Odgovornost za policajce i napadača na snimatelja BN TV

Proveli smo sve radnje vezane za napad na snimatelja BN televizije dok je obavljao svoj posao u policijskoj akciji „Taksi" u naselju Klanac, potvrdio je za naš portal portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

Bosna i Hercegovina 31.01.2015 | 14:22
Odgovornost za policajce i napadača na snimatelja BN TV

„O svemu smo u dva navrata detaljno izvijestili Tužilaštvo a pokrenuli i unutrašnju istragu o nepostupanju dvojice pripadnika Policije koji su obezbjeđivali mjesto događaja a nisu reagovali na napad. Jedinica za profesionalne standarde je zaključila da postoji osnov za težu povredu radne dužnosti pa će protiv kolega biti vođen disciplinski postupak", objasnio je Emkić.

Iako je izvjesna Habiba Čačković fizički napala našeg snimatelja, oduzela mu dio opreme i vrijeđala ga na nacionalnoj osnovi: „Alo četnik, hajmo u Srbiju... kopile je Republika Srpska", tužilac je ocijenio da se ne radi o krivičnom djelu i predmet vratio Policiji.

„Mi smo pokrenuli prekršajni postupak po dva osnova a pred Osnovnim sudom je ocjena svih okolnosti i činjenica, te eventualno izricanje kazne", kaže Halid Emkić.

Riješeni da, u cilju zaštite profesije i statusa novinara u BiH i distriktu, uz nepodijeljenju podršku kolega slučaj vodimo do kraja, obratili smo se advokatu.

„Ukoliko disciplinski organ Policije distrikta utvrdi odgovornost i izrekne kaznenu mjeru, postoji pravni osnov za tužbu protiv Brčko distrikta zbog svega što je oštećeni pretrpio i što je na njega ostavilo ljudske i profesionalne posljedice", smatra ugledni brčanski advokat Milenko Marjanović.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

BB

31.01.2015 13:26

Samo ju treba novcano ali dobro kazniti jer to najvise i boli u nestasici.Oderite je posteno pa nek blebece i dalje ako joj se isplati.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

31.01.2015 16:53

Pitam se šta da se ovako nešto desilo npr u Kozarcu,a TV ekipa bila iz Federacije??''''

ODGOVORITE
Name

samo ja

31.01.2015 17:00

Samo udarati po dzepu to smiruje tenzije i relaksira zivce...

ODGOVORITE
Name

sss

31.01.2015 17:41

Ovo da su uradili Srbi do sada bi bili u Hagu i celi svet bi znao za ovo sramota

ODGOVORITE
Name

Mrznja

31.01.2015 18:37

Ne moze se lijeciti po dzepu. Tako je bilo i prije rata. Kiss and tell goodbye. Ostavite drugaricu Bibu na miru.

ODGOVORITE
Name

ako vam ovo vidi

01.02.2015 01:02

Ima Baja da Habibi Tajson orden da a Kusta ima da je stavi u njegov novi film jer ako iko može magarcu stati u kraj može ona

ODGOVORITE
Name

Drugarica Biba

01.02.2015 10:33

Ona je produkt SFRJ-a gdje su cistacice svrgavale direktore i krojile ekonomske planove preduzeca. Nju je Tito stvorio. Mrznja prema Srbima je zasnovana na Titovom motu: Slaba Srbija, jaka Jugoslavija. Baja moze samo da joj pokaze da su Srbi dobri u jednom, a to je u krevetu.

ODGOVORITE
Name

Radnicki Savjet- na one rodjene poslije rata

01.02.2015 10:42

Radnicki Savjet je u stvari vodio preduzeca. Tu su birani u vecini radnici, cistaci skoro nikad neko skolovan. Oni su odlucivali o stanovima, parama itd. Te sam ja s bratom spavala u kuhinji do moje 24. godine jer su u Savjeti bili sami Muslimani pa stanove djelili Muslimanima. Onda smo dobili ruinu koju niko nije htio jer je bila vlazna, i ispucana.

ODGOVORITE
Name

Md

01.02.2015 18:59

Evo nam bibe habibe jest simpaticna.

ODGOVORITE