Одговорност за полицајце и нападача на сниматеља БН ТВ

Провели смо све радње везане за напад на сниматеља БН телевизије док је обављао свој посао у полицијској акцији „Такси" у насељу Кланац, потврдио је за наш портал портпарол Полиције Брчко дистрикта Халид Емкић.

Босна и Херцеговина 31.01.2015 | 14:22
Одговорност за полицајце и нападача на сниматеља БН ТВ

„О свему смо у два наврата детаљно извијестили Тужилаштво а покренули и унутрашњу истрагу о непоступању двојице припадника Полиције који су обезбјеђивали мјесто догађаја а нису реаговали на напад. Јединица за професионалне стандарде је закључила да постоји основ за тежу повреду радне дужности па ће против колега бити вођен дисциплински поступак", објаснио је Емкић.

Иако је извјесна Хабиба Чачковић физички напала нашег сниматеља, одузела му дио опреме и вријеђала га на националној основи: „Ало четник, хајмо у Србију... копиле је Република Српска", тужилац је оцијенио да се не ради о кривичном дјелу и предмет вратио Полицији.

„Ми смо покренули прекршајни поступак по два основа а пред Основним судом је оцјена свих околности и чињеница, те евентуално изрицање казне", каже Халид Емкић.

Ријешени да, у циљу заштите професије и статуса новинара у БиХ и дистрикту, уз неподијељењу подршку колега случај водимо до краја, обратили смо се адвокату.

„Уколико дисциплински орган Полиције дистрикта утврди одговорност и изрекне казнену мјеру, постоји правни основ за тужбу против Брчко дистрикта због свега што је оштећени претрпио и што је на њега оставило људске и професионалне посљедице", сматра угледни брчански адвокат Миленко Марјановић.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ББ

31.01.2015 13:26

Само ју треба новцано али добро казнити јер то највисе и боли у нестасици.Одерите је постено па нек блебеце и даље ако јој се исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

31.01.2015 16:53

Питам се шта да се овако нешто десило нпр у Козарцу,а ТВ екипа била из Федерације??''''

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ја

31.01.2015 17:00

Само ударати по дзепу то смирује тензије и релаксира зивце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

31.01.2015 17:41

Ово да су урадили Срби до сада би били у Хагу и цели свет би знао за ово срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзња

31.01.2015 18:37

Не мозе се лијецити по дзепу. Тако је било и прије рата. Кисс анд телл гоодбyе. Оставите другарицу Бибу на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако вам ово види

01.02.2015 01:02

Има Баја да Хабиби Тајсон орден да а Куста има да је стави у његов нови филм јер ако ико може магарцу стати у крај може она

ОДГОВОРИТЕ
Name

Другарица Биба

01.02.2015 10:33

Она је продукт СФРЈ-а гдје су цистацице свргавале директоре и кројиле економске планове предузеца. Њу је Тито створио. Мрзња према Србима је заснована на Титовом моту: Слаба Србија, јака Југославија. Баја мозе само да јој показе да су Срби добри у једном, а то је у кревету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радницки Савјет- на оне родјене послије рата

01.02.2015 10:42

Радницки Савјет је у ствари водио предузеца. Ту су бирани у вецини радници, цистаци скоро никад неко сколован. Они су одлуцивали о становима, парама итд. Те сам ја с братом спавала у кухињи до моје 24. године јер су у Савјети били сами Муслимани па станове дјелили Муслиманима. Онда смо добили руину коју нико није хтио јер је била влазна, и испуцана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.02.2015 18:59

Ево нам бибе хабибе јест симпатицна.

ОДГОВОРИТЕ