Ćurčić: Zvaću Škuletića!

Razmišljamo o nekoliko varijanti. Praktično o svima koji su na toj poziciji i u dobroj formi, samim tim i o Škuletiću. Ponavljam, na poziciji klasičnog napadača imamo veoma sužen izbor igrača, kaže Ćurčić.

Fudbal 28.01.2015 | 10:00
Ćurčić: Zvaću Škuletića!

Filip Đorđević u bolnici, i u gipsu, Aleksandar Mitrović na tribinama, a Srbija bez napadača. Da je kojim slučajem kvalifikacioni duel sa Portugalcima za koji dan, a ne tek u martu, selektor Radovan Ćurčić bi morao svećom i čarobnim štapićem da traži napadače. Veliki peh zadesio je napadača Lacija Filipa Đorđevića, koji je polomio zglob desne noge u trenicima kada je Lacio već mogao da slavi pobedu protiv Milana (3:1).

Za to vreme Mitrović je pauzirao na tribinama zbog suspenzije i crvenog kartona, a Anderleht je u Liježu izgubio od Standarda (2:0).

Đorđević u utorak ide na operaciju zgloba u rimsku kliniku zbog koje će pauzirati najmanje 45 dana, a selektora Radovana Ćurčića juče je mučilo kako da se brzo i dobro reši problem u špicu srpskog napada.

- Povreda Đorđevića dodatno komplikuje našu situaciju. Nedostaju nam kvalitetni napadači i izuzetno mi je žao što je Đoršević u Rimu doživeo takvu nezgodu - kaže Ćurčić.

Ova loša vest otvara priliku da se brzo razmišlja o popunjavanju brojnog stanja u špicu napada koji će 29. marta u Lisabonu izaći na crtu Ronaldu i društvu. U poslednje vreme je glavni kandidat za ovo mesto centarfor Partizana Petar Škuletić.

- Razmišljamo o nekoliko varijanti. Praktično o svima koji su na toj poziciji i u dobroj formi, samim tim i o Škuletiću. Ponavljam, na poziciji klasičnog napadača imamo veoma sužen izbor igrača - dodaje Ćurčić.

Za dva meseca Srbija će u goste Portugaliji. Sa sumornim pogledom na tabelu naše kvalifikacione grupe na putu ka EP u Francuskoj niko i ne pomišlja da se u Lisabon ode sa samo jednim zdravim napadačem. Stručni štab i selektor su na potezu...

Selektor Ćurčić je obišao sve reprezentativce u Engleskoj i Italiji.

- Sledeća stanica, veoma brzo je Nemačka, a zatim idem u Tursku, pa ponovo u Italiji u Englesku. Poslednjih nedelja sam sa svojim stručnim štabom skenirao mečeve Portugalaca, ali i formu njihovih reprezentativaca - otkriva Ćurčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar