Roma dovodi Adrijana?!

Brazilac iz Šahtjora stiže na pozajmicu. Cena 2.000.000 evra, plus još 8.000.000 ako Vučica na kraju sezone otkupi ugovor 27-godišnjeg golgetera.

Fudbal 28.01.2015 | 09:00
Roma dovodi Adrijana?!

Samo jedna informacija je potrebna za domino efekat. Stefan el Šaravi je slomio metatarzalnu kost, Milan je reagovao dovođenjem Matije Destra koji je navodno već na pregledima na San Siru. Nije baš ni da se naigrao u Romi, ali je izazvao odgovor Vučice. I čini se da je prilično dobar posao napravio rimski klub, pošto na Olimpiko stiže - Luiz Adrijano!

Brazilac dolazi iz Šahtjora, koji će na šestomesečnoj pozajmici zaraditi 2.000.000 evra, a potom još 8.000.000 kada po isteku sezone Roma i otkupi ugovor 27-godišnjeg golgetera, petostrukog strelca u već čuvenom demoliranju BATE Borisova u oktobarskoj utakmici Lige šampiona.

Saradnja doduše nije ozvaničena. Niti će biti pre no što Destro potpiše za Milan, ali je to samo pitanje trenutka. Naravno, još jedna pozajmica je u pitanju s tim da će Rosoneri morati da za otkup njegovog ugovora spreme oko 15.000.000 evra. To što je Adrijano toliko jeftiniji nije posledica kvaliteta. Naprotiv. Poenta je u Adrijanovom ugovoru sa Šahtjorom koji ističe u - oktobru?!

Brazilac, koji je u Šahtjoru još od 2007. godine, u Rimu će po sezoni prihodovati 2.000.000 evra. Zaključenje posla je inače pomoglo i to što je pomoćni trener ukrajinskog šampiona bivši fudbaler Rome Antonio Karlos Zago. A verovatno i još više to što je trener Rudi Garsija celu polusezonu igrao bez klasičnog golgetera.

Utisak je da će Adrijano imati zacementirano mesto u startnih 11 Rome. Utisak je da će Roma sa Ljajićem, Žervinjom, Iturbeom, Totijem i Adrijano imati stravičan potencijal u ofanzivi.

Komentari / 0

Ostavite komentar