ABA: Zvezdo, hoćeš rekord? Ruši onda tradiciju!

U ponedeljak od 18 sati, u meču 19. kola ABA lige, očekuje nas veliki derbi: Prvoplasirana Crvena zvezda Telekom apsolutno dominira regijom - upisala je 18 pobeda u isto toliko utakmica, a ako neko može da joj prekine neverovatan niz onda je to Budućnost. I, baš je ona domaćin derbija, u kome se sastaju dva vodeća tima Jadranske lige.

Košarka 26.01.2015 | 12:20
ABA: Zvezdo, hoćeš rekord? Ruši onda tradiciju!

Teren u Podgorici tradicionalno je neugodan za crveno-bele i Beograđani su u "Morači" gubili i kada su "đetići" imali mnogo slabiji tim nego što je sada.

Budućnost ima samo tri poraza i gotovo sigurno će plej-of dočekati sa druge pozicije, tako da nije isključeno da se Podgoričani i tim sa Kalemegdana ponovo sretnu u finalu doigravanja.

Jedini crnogorski predstavnik u ABA ligi je, posle poraza od Metalca, zabeležio četiri vezana trijumfa, a kao i crveno-beli i oni imaju obaveze u Evropi, odnosno u Evokupu, gde posle tri kola Last 32 faze imaju pobedu i dva neuspeha.

Uz proglašavanje ovog meča za "susret visokog rizika", te pojačane mere bezbednosti, u Podgorici se skoro čitavog vikenda traži karta više za gostovanje lidera, koji u "Morači", u ABA ligi, nije trijumfovao još od 2004. godine. Ovog ponedeljka jedan niz će pasti - ili nepobedivosti ekipe Budućnosti protiv Zvezde, ili Zvezdine u ovomo izdanju regionalnog prvenstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar