Albanska mafija na djelu!

Uzburkale su se strasti posle test utakmice Štutgart - Lači.

Fudbal 24.01.2015 | 11:00
Albanska mafija na djelu!

Sumnje iz Holandije da su se fudbaleri Utrehta namerno sklonili pred naletima Ajaksa (doduše, pre pet godina), zatim začuđujuća četiri jedanaesterca na susretu Herenven - Standard, a sad još jedna informacija koja je uzburkala strasti širom Evrope. Nemački Bild tvrdi da je rezultat prijateljske utakmice Štutgarta i Lačija kreirala - albanska mafija.

Prijateljski susret Švaba i albanskog tima, odigran u ponedeljak 19. januara, završen je rezultatom 5:0 u korist favorita. Bild sumnja da su Albanci pod uticajem organizovane mreže ljudi s druge strane zakona namerno oborili ritam u drugom poluvremenu i omogućili ekipu Huba Stevensa da slavi ubedljivu pobedu. Prema njihovim navodima, na ishod test meča igranog u portugalskom Lagosu uplaćene su velike sume novca u kladionicama širom Starog kontinenta, a kao glavna opklada pominje se pobeda Štutgarta bez primljenog gola.

Što se na kraju i desilo, s obzirom da su u prvom poluvremenu pogađali Vedad Ibišević i Martin Harnik, a u drugom delu precizni bili još Timo Verner, Kristijan Gentner i mladi srpski reprezentativac Filip Kostić. Sumnje u ishod ovog meča potkrepila je i izjava trenera Huba Stevensa prema čijem mišljenju se Albanci nisu dovoljno trudili:
„Mogli smo da postignemo još neki gol. Nadam se da će nam naredni rival pružiti žešći otpor“.

Bild je prvobitno objavio i informaciju kako će čelnici Bundeslige pokrenuti istragu kako bi utvrdili da li je njihov tim umešan u, kako se pretpostavlja, nečasne radnje, ali je predsednik Udruženja klubova Bundeslige Andreas Reting odbio da stavi u isti koš Štutgart i Lači.
„U slučaju Štutgarta ništa nije sumnjivo. Naprotiv, ako se ispostavi da su sumnje oko nameštAnja utakmice tačne onda je Štutgart žrtva, jer je igrao meč pod neregularnim uslovima“.

Komentari / 0

Ostavite komentar