AO: Šok! Sepi izbacio Federera!

Italijanski teniser Andreas Sepi napravio je senzaciju eliminisavši Rodžera Federera u trećem kolu Australijan opena.

Tenis 23.01.2015 | 13:00
AO: Šok! Sepi izbacio Federera!

Sepi je odigrao fenomenalan meč i porazio nervoznog Federera rezultatom 6:4, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-5), posle tri sata igre.

Fenomenalni Italijan u četvrtoj rundi igraće protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Malek Žaziri i Nik Kirjos.

Od prvog poena na ‘Hajsens areni’ bilo je očigledno da je Sepi izašao da pobedi – čvrsto je verovao u svoje udarce koji su ga slušali kao nikada do sada.

Međutim, jednu od najvećih pobeda karijere izvojevao je impozantnom mirnoćom, staloženošću i mentalnom stabilnošću, ne dozvolivši da ga u trenutku kada se Rodžer vraćao u meč, savladaju sećanja na poraz od Đokovića na Rolan Garosu.

Švajcarac je prvi put eliminisan pre četvrtog kola Ozi opena posle 14 godina, dok je tek drugi put to slučaj u 10 godina, ako se računaju svi Gren slemovi.

Poslednji poen slika je celog meča – bez trunke nervoze Sepi je čekao napad Federera koji je ovoga puta bio odličan, ali je iz nemoguće pozicije potekao pasing koji je završio na liniji, i slavlje je moglo da počne.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vlado Banja Luka

23.01.2015 12:12

Publika nekulturna, sramotno navijanje! Vristali su na svaki Federerov poen, a cutali kad bi Sepi odigrao nesto dobro. Zato je i poslije meca, u kratkom intervjuu na terenu, Sepi rekao da mu nece smetati da opet protiv sebe (uz Kirijosa) ima citav stadion i to isti teren. Nikad mi nece biti jasna publika u Aus, SADu i Eng-vec 15 god navijaju za raspalog Federera, a uvijek protiv postenih igraca sa dr strane mreze...

ODGOVORITE