I to se moralo dogoditi - odlazi Di Natale!

Fantastično putovanje Udinezea i legendarnog napadača bliži se kraju.

Fudbal 23.01.2015 | 21:40
I to se moralo dogoditi - odlazi Di Natale!

Antonio Di Natale, uz Andreu Pirla i Frančeska Totija, jedan od poslednjih mohikanaca one iz moćne i zanimljive Serije A, rešio je da kaže: "Dosta".

Italijanski mediji navode da je 37-godišnji kapiten Udinezea odlučio da se raziđe sa klubom na kraju sezone, iako je jasno da i dalje može da igra fudbal na visokom nivou. Di Natale je, navodno, obavestio predsednika "zebreta" da je narednog leta možda i poslednja prilika za njega da, poput mnogih drugih velikana evropskog fudbala, odradi poslednji ugovor u karijeri za ozbiljan novac.

"Il Messaggero Veneto", lokalni vest u Udinama, posvetio je "pola" broja odluci Di Natalea da ode sa "Friulija", na koji je stigao davne 2004. godine iz Empolija i do danas 217 golova, uz 60 asistencija, na 404 utakmice. Računajući i godine u Empoliju, 170 centimetara visoki "trekvartista" za sada je postigao 267 golova na 564 utakmice.

List navodi da je pred njim nekoliko opcija: Bliski Istok, tj. Ujedinjeni Arapski Emirati, zatim Australija, Indija, SAD.

Ove sezone, kod trenera Andree Stramaćonija, Di Natale je ređe nego obično bio u ulozi startera. Postigao je osam golova na 17 nastupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar