Berluskoni prodaje Milan!

Posle 28 godina, Il Kavaljere odlučio da digne ruke od Rosonera...

Fudbal 22.01.2015 | 17:20
Berluskoni prodaje Milan!

Silvio Berluskoni je odlučio da proda Milan. Bar tako kažu sve glasnije spekulacije medija sa Apenina. Vrednost Milana pada vrtoglavo, a kako će borbu za plasman u Ligu šampiona Rosoneri po svemu sudeći izgubiti, ista će nastaviti da pada i naredne sezone, Berluskoni je odlučio da proda Milan, dok još uvek može da izvuče dobru cenu.

Veruje se da je vrednost Rosonera u poslednje dve sezone opala za ogromnih 100.000.000 evra, i da se brend Milana trenutno procenjuje na 500.000.000 evra.

Možda najveći problem leži u tome što će Milan izgubiti dodatnih 60 do 70 miliona ako se ne plasira ove sezone u Ligu šampiona, a Berluskoni jednostavno nije spreman na tolike gubitke.

Za Milan su u prošlosti bili zainteresovani Arapi, ruski Gasprom i Kinezi, jedino Amerikanci nisu bili u kombinaciji. No, poslednje informacije kažu da novi potencijalni kupac jeste Amerikanac.

Milan je jedan od retkih velikana evropskog fudbala koji se ne oslanja na kapital sa Bliskog istoka, Kine, Rusije ili Amerike, ali se ipak čini da su dani velikog Silvija Berluskonija na čelu Milana odbrojani. Rosoneri će po svemu sudeći krenuti putem gradskog rivala, Intera, koji je 15. okrobra 2013. godine prodat indonežanskom biznismenu Eriku Tohiru.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ratnik

22.01.2015 16:59

e jadooooo

ODGOVORITE