SNSD: Zatišje pred buru ili poslije bure?!

Jedan duži blog i jedan kraći propratni komentar su uzburkali političku scenu u Srpskoj. Poruka da bi Milorad Dodik trebalo da ode s mjesta predsjednika SNSD – a od njegovog dugogogišnjeg najbližeg saradnika, izazvala je reakcije kod opozicije, ali i u novinarskom svijetu. Naravno, na različitim stranama različite analize cjelokupne situacije.

Republika Srpska 19.01.2015 | 21:32
SNSD: Zatišje pred buru ili poslije bure?!

Dan nakon jasno izrečenog stava da Milorad Dodik treba da ode sa pozicije stranačkog šefa, Rajko Vasić nije više potvrđivao svoje mišljenje na blogu, a novim komentarima se nije bavio ni Igor Radojičić. Iako je bio prvi u redu da podupre stav Rajka Vasića, jedan od najaktivnijih političkih tviteraša danas je povukao ručnu.

Težak zadatak da objašnjava šta se to dešava u vladajućoj stranci, i da li postoje frakcije koje ruše Milorada Dodika, dobila je Željka Cvijanović, međunarodni sekretar u SNSD-u.

Očito je stav nekadašnjeg generalnog sekretara SNSD-a pomrsio konce na političkoj sceni. Komentar nije izostao kod opozicije.

Samo nečije mišljenje ili pak poruka koja bi za budućnost SNSD – a značila promjene, Vasićeva detaljna analiza stanja u stranci svakako je zauzela najbitnije medijske naslove.

Po mišljenju pojedinaca – potpuno nepotrebno i bez osnova.

Izbori su očigledno donijeli promjene, iako je na prvi pogled sve isto kao prije četiri godine. Još samo da te promjene izađu iz kruga bloga ili pratećeg komentara.

(BN TV)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

19.01.2015 20:42

Tko hoće da shvati sva mu je rečeno u snimku 3:02. ...

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

19.01.2015 20:47

Igor prvo treba da nauči kucati koristeći sve prste, a ne samo srednji prst desne i kažiprst lijeve ruke. Tek onda može razmišljati da preuzme SNSD. To što Milorad, ne samo da ne zna kucati nikako nego ne zna ni startovati računar, ne opravdava želju Igora Radojičića. U dodatku, ono što je odmah uočljivo je to da analiza SNSDa koju je stavio na papir Rajko Vasić važi ustvari za sve stranke osim donekle za SDS jer je jedino u SDSu došlo do promjene lidera te stranke nekoliko puta od osnivanja. Dodik bi trebao otiči sa mjesta lidera SNSDa ali bi isto to trebalo da se desi Marku Paviću, Mladenu Ivaniču, itd a i Petar Djokić je baš predugo na čelu SPa. Svi oni su rastjerali pismen kadar iz tih SVOJIH stranaka a izbore su dobili zato što nema glupljih glasača na svijetu što u RS i BiH. Prijedlog Rajka Vasića za SNSD treba da usvoje sve stranke. Tek tad će politički život u RS pomaknuti sa mrtve tačke.

ODGOVORITE
Name

Koma

19.01.2015 20:51

Kakav je ovo analitičar koji kaže da ovo ništa ne znači i da ne razumije zašto su novinari dali tome značaj. Ok, sve je uredu u SNSD, malo se šale na društvenim mrežama, idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

19.01.2015 21:10

"Koma", taj analitičar ne bi čuvao ni mojih 30 ovaca da ih imam. On bi od vuka vidio mačku. Isto tako, Ivanić refleksno brani Dodika. Jer bi po potpuno istoj analizi i logici, morao otići i on isto kao i dodik. Jedino se slažem s njegovom izjavom da nije samo Dodik kriv za sunovrat SNSDa nego i svi ti njegovi saradnici poltroni i da s njim ili bez njega oni će ubuduće biti sve manje biti neko a sve više ništa.

ODGOVORITE
Name

sds-ovac

19.01.2015 23:09

Igor je najpametniji čovjek na političkoj sceni ,a i najumjereniji sigurno. Mnogo je mogao da uzme , više od svih ostalih ali nije. Ako nesto i jeste sigurno je u granicama a i morao je jel nebi bio u kolu onda.

ODGOVORITE
Name

baš baš

19.01.2015 23:25

Naveći problem Srba je negativna selekcija na svakom koraku u svemu. Tako su se i u politici skupili debelokožci monstrumi koji uopšte niti znaju čemu bi ona trebala da služi niti hoće to da znaju. Sva njihova politika je u onoj rečenici "Ima l' tu mene".

ODGOVORITE
Name

VUK

20.01.2015 07:21

KAKO DA OBJASNIM ŠTA SE DEŠAVA SA MOJIM KOLEGAMA NA POSLU. VEĆ NEKO VRIJEME NEMAJU KOMENTARE NI ZA ŠTA. RANIJE SU BILI BUČNI, SILNI I NEZAJAŽLJIVI U DISKUSIJAMA. SADA ĆUTE I KRIJU SE. VJEROVATNO NEŠTO ZNAJU VIŠE OD MENE.SVI SU ISTI PO KOJI PROMRMLJA. SPOMINJU SE I NEKE BROJKE (GODINE I MILIONI). ALI ŠTO DIŽU PARE IZ BANAKA NIJE MI JASNO, KAO DA ĆE SVAKA BANKA U STEČAJ. GOTOVO JE SA MILETOM. TEŠKO MU PADA DA NAPUSTI PALATU AL, MORAĆE.

ODGOVORITE
Name

s dudukom ili bez, gotovi su, zato ćute

20.01.2015 10:10

Vuče, glavurde su im ispunjene samo jednom mišlju, uskoro će biti smijenjeni. Ako padne Dodik odoše i oni. A da Dodik ne bi pao, opet odoše oni. Dakle sada mrka kapa za njih u svakom slučaju, pa su zato zabili nos u zemlju. A bilo je tako dobro, daš hičke i uvališ se u fotelju, pozoveš se na s_ranku i uvališ se u fotelju, pozoveš se na rodjaka i uvališ se u fotelju...medjutim uvali se fotelja u glib, a glib dubok, fotelja tone li tone...

ODGOVORITE
Name

borg

20.01.2015 11:02

Duvajte koliko god možete ali šupljo se ne može naduvati.

ODGOVORITE
Name

Joksim

20.01.2015 14:08

Uzeo je Igor i previše moj prijane. Zna Crnogorac šta radi.

ODGOVORITE