Salami: Biću Zvezdin Baloteli!

"Volim Balotelija kao igrača, a ne njegov karakter. Sviđa mi se njegova borbenost jer sam i ja takav", poručio nigerijski napadač na promociji.

Fudbal 19.01.2015 | 18:00
Salami: Biću Zvezdin Baloteli!

Zvanično, promocija 23-godišnjeg Gbolahana Fuada Salamija u Crvenoj zvezdi pre nekoliko dana bila je odložena zbog papiroloških problema. Nezvanično, nigerijski napadač je stigao u Beograd fizički potpuno nespreman, pa su crveno-beli razmišljali da li da uopšte potpišu ugovor sa njim.

Kako bilo, Salami je od ponedeljka fudbaler Crvene zvezde za koju će nastupati do kraja sezone na pozajmici iz nigerijskog Vari Vulvsa. Ako budu zadovoljni njegovim partijama, crveno-beli će moći da otkupe trogodišnji ugovor za 250.000 dolara.

Navodno, dogovor je promenjen zbog fizičkog stanja Nigerijca, pa će umesto 10.000 evra mesečno zarađivati duplo manje.

Na promociji u medija centru stadiona Rajko Mitić, Salami je istakao da je srećan što će obući dres srpskog šampiona.

"Radujem se što sam došao u ovako trofejni klub. Drago mi je što je trener imao poverenje u mene i želim da mu to vratim. Jedva čekam prvu utakmicu. Na terenu ću reći sve što imam".

Nigerijac je potom naveo da mu je fudbalski uzor Mario Baloteli, ali samo na terenu.

"Volim Balotelija kao igrača, a ne njegov karakter. Sviđa mi se njegova borbenost jer sam i ja takav", objasnio je Salami.

Novi napadač crveno-belih neće putovati u Koper na prvu fazu priprema, gde ekipa trenira zahvaljujući Termama Čatež, pošto nema slovenačku vizu. On će sačekati saigrače da se vrate u Beograd 28. januara, a potom će sa njima ići u Tursku.

Salami je tokom konferencije za medije odbio da priča o građanskom ratu u Nigeriji, a rekao je da još neće dovoditi suprugu u Beograd.

"Fudbal mi je na prvom mestu. Koncentrisan sam samo na to, hoću da se pokažem na terenu, hoću i da me novinari vole, a videćemo da li će porodica doći kada upoznam grad i zemlju", rekao je Salami.

Komentari / 0

Ostavite komentar