SP: Zmajevi poraženi od Austrije!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu Svjetskog prvenstva od Austrije rezultatom 23:21.

Ostali sportovi 17.01.2015 | 21:40
SP: Zmajevi poraženi od Austrije!

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta izjednačen rukomet. Igralo se gol za gol, a do prvog vođstva na utakmici naši rukometaši stižu u 18. minutu golom Dejana Malinovića sa sedam metara.

Održavali su naši rukometaši prednost do finiša prvog poluvremena. Imali su u dva navrata i dva pogotka prednosti, a na odmor je naša selekcija otišla sa vođstvom 12:11.

Prvo poluvrijeme su obilježili golmani obje selekcije, koji su branili zaista fantastično.

Drugo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru Austrije. Igrali su naši rivali odličnu odbranu, a Marinović je na golu Austrije branio apsolutno sve.

Napadači učinak naše selekcije je bio skroman. Nismo uspijevali realizovati napade. Pravila je naša selekcija mnogo tehničkih grešaka, što su Austrijanci maksimalno koristili.

Lagano su Austrijanci postizali golove u drugom poluvremenu. Izabranici Dragana Markovića su ostali deset minuta bez gola, pa je Austrija došla do vođstva od 19:14 u 48. minutu.

Bez većih problema su Austrijanci zadržali prednost do kraja, te su stigli do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

posteno govoreci

17.01.2015 20:50

Ako Bog da da izgube sve do kraja. NIkada necu razumjeti Srbe koji igraju za BiH u bilo kom sportu, kako ih nije sramota zlocina u Skelanima, Celebicima, Kazanima, Srba koji su pobieni i pobacani na sarajevsku gradsku deponiju u Buca Potoku?!! Za koji novac mozes sve zaboraviti i igrati za rprezentaciju Alije Izetbegovica?!!

ODGOVORITE
Name

Za ovog gore

18.01.2015 00:04

Jadan si ti sa i svi takvi kao sa tim razmišljanjem. Zadojen si nacionaliznom do guše, pa šta bi onda trebao jedan Klose ili Podolski koji su Poljaci da ne igraju za Njemačku? BiH ide u drugi krug a ti maši ušima jado. :D Pozdrav svim nacionalistički ne nastrojenim ljudima dobre volje!

ODGOVORITE
Name

Gabriela Savic

18.01.2015 07:10

Jutro ti si navjeca budala kojim je ostavijo komentar ovdje sta ako su oni pravili zlocine mi smo za ginusevu knjigu rekorda Srebrenica dovoljno je samo reci. Bih je nas Kolko i njihova kad volis toliko Srbiju i Vucica bogami ja bi odma otisla kod njih tamo tako iti sta cekas u ovdje,

ODGOVORITE
Name

RE posteno govoreci

18.01.2015 08:10

Probudi se. Nemoj zivjeti od istorije. Pasos ti je sigurno BH. Ja da sa, na tvom mjestu, vratio bi i pasos, isao bi doktoru u Srbiju, djecu bi slao u skolu u Srbiju,... Ne treba zaboraviti, ali se mora zivjeti i raditi u BiH. Zato probudi se, sto se pre probudis manje ces kasniti.

ODGOVORITE
Name

Istina

18.01.2015 08:13

Ovo je prava BH reprezentacija. Ni Alijna, ni Dodikova, ni Coviceva. Bravo momci za zajednisvo i igru.

ODGOVORITE
Name

za postenog

18.01.2015 08:36

Vremena se kod nas Srba nazalost nikada nece promijeniti. Jako brzo oprastamo i zaboravljamo, sve dok nas jednog dan neko kao gumicom sa papira ne izbrise.

ODGOVORITE
Name

...

18.01.2015 13:14

Pored izgubljene igre cestitke reprezentaciji BiH uz nadu da ce drugog puta biti bolje i da ce pokal svjetskog prvaka donijeti u BiH.

ODGOVORITE