Oteti dječak našao oca nakon 24 godine

Kinez, koji je kao četvorogodišnjak otet prije 24 godine, konačno je pronašao svog biološkog oca.

Svijet 17.01.2015 | 09:49
Oteti dječak našao oca nakon 24 godine

Sun Bin (28) imao je svega četiri godine kada je otet sa tržnice gdje je njegov otac imao tezgu, u kineskom gradu Čengdu, u provinciji Sečuan.
Otmičari su ga prodali bračnom paru bez djece za 259 funti.

Sve ove godine je živio u gradu Sjužu, više od 10.000 kilometara daleko od svog rodnog grada, piše Daily Mail.

"Činjenica da su dali novac ljudima koji su me oteli od mojih roditelja, znači da će između mene i roditelja koji su me odgojili uvijek postojati jedna vrsta distance", kaže Sun Bin i dodaje: "Opet, sa druge strane, moram priznati da sam odrastao uz dosta ljubavi i pažnje koje su mi poklanjali. Ipak, oduvijek sam znao da moram da nađem svoje prave roditelje."

Tek kada je bio dovoljno star da sam može da potraži biološke roditelje, odlučio je da ih traži.

"To sam učinio tek kada sam odrastao, jer sam želio da to učinim sam, a da pritom ne uznemiravam ljude koji su me odgojili", kaže on.

Sun Bin je počeo da traga za roditeljima 2010. godine i tada je posalo svoj DNK uzorak Vladinoj bazi podataka, da bi mu oni javili da su pronašli čovjeka sa odgovarajućom DNK. Njegov otac Ku (45) i majka Lo proveli su pune četiri godine putujući Kinom u nadi da će pronaći sina jedinca.

"Tih godina sam radio na tržnici, prodavao povrće i uvijek sam ga vodio sa sobom. Dok sam radio sa mušterijama, otmičari su iskoristili trenutak moje nepažnje i oteli ga. Sve što mi je ostalo od njega jeste ta slika snimljena neposredno pred nestanak. Imao je tada četiri godine i 15 dana", kaže Ku koji dodaje da je njegova žena umrla od tuge za sinom.
"Moja supruga i ja smo putovali širom zemlje i mislim da se ona i razboljela od brige za njim. Imala je česte nesvjestice i vjerujem da je to i pridonijelo njenoj preranoj smrti", kaže Ku.

Ku i Lo su konačno prestali da tragaju za sinom 1995. godine, nakon čega su dobili još jedno dijete, kćerku. Međutim, Lo nije mogla da preboli nestanak sina i umrla je od "slomljenog srca".

"Morao sam da prestanem da ga tražim, jer smo u međuvremenu dobili kćerku i morao sam se brinuti za dijete koje sam imao, da joj pružim normalne uslove", kaže Ku.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar