Vozač autobusa nije bio alkoholisan

Vozač, koji je upravljao autobusom koji je sletio sa kolovoza na lokalitetu Dučela na putu Foča – Šćepan Polje, je saslušan, a alko-test je pokazao da nije vozio u alkoholisanom stanju.

Republika Srpska 13.01.2015 | 17:41
Vozač autobusa nije bio alkoholisan

To je potvrdio portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović, koji je rekao da su analize pokazale da kod vozača nije pronađen alkohol u krvi.

On je dodao da su obdukciju tijela tri putnice koje su nastradale u saobraćajnoj nesreći izvršili doktori sa Instituta za sudsku medicinu Banjaluka, te da će rezultati uskoro biti poznati.

Vukanović kaže da će, nakon urađenog vještačenja tehničke ispravnosti autobusa, te prikupljanja ostalih materijalnih dokaza, biti utvrđen uzrok nesreće, kao i postojanje osnova eventulane krivične odgovornosti vozača.

Ranka Lukić iz Herceg Novog koja je teško povrijeđena u nesreći kod Foče kada je autobus sletio u provaliju je stabilnog zdravstvenog stanja, potvrđeno je u fočanskoj bolnici.

Pacijentkinja se i dalje nalazi na intezivnoj njezi. U nesreći koja se dogodila preksinoć kada je autobus saobraćao na liniji Pale Herceg Novi poginule su crnogorske državljanke Marijana Medojević i Amina Avdić, te Dragana Gluhović sa Pala, a povrijeđeno je 13 osoba.

Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizav i neočišćen put.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

13.01.2015 17:04

Vozač nije pijan, putnici nisu krivi, istraga poznata za par dana, BEZ KOMENTARA.

ODGOVORITE
Name

vozac

13.01.2015 17:09

Sta krivite vozaca ,krivite putare i ko je odobrio taj koziji put za auto-saobracaj...

ODGOVORITE
Name

pravnik

13.01.2015 17:11

Posto su oba isti, bracu PAVLOVIĆE u zatvor, jer nije utvrđeno ko je veći prevarant. Ako ima drzave i zakona, neko mora biti kriv. Pa da vidimo.

ODGOVORITE
Name

manemoj

13.01.2015 22:57

ako Baja umijesa prste, niko nece biti kriv. Troje mrtvih tri puta vise ozaloscenih porodica-nesretan slucaj. Vozi miško.

ODGOVORITE
Name

pero popovic

14.01.2015 10:24

Jeli Pavlovic ocistio put? Nije, u zatvor. Jeli vozac stavio lance za snijeg i led i jeli ih uopste imao? Nije, u zatvor.Tu neki sef Centrotrensa kaze da je vozilo opremljeno zimskomopremom to treba provjeriti. Koliko vidim na slici autobus je dosta star stari model jer firma nema bolje.( iz serije ko to tamo peva).netreba krivicu svaljivati na kategoriju puta Uvjek je ljudski faktor kriv. SAUCESCE PORODICAMA I DA SE TAKO NESTO NIKAD NE DESI.

ODGOVORITE