Primera: Real gazi, Valensija nemoćna!

Fudbaleri Reala prekinuli su mini seriju od dva poraza i savladali Espanjol sa 3:0 u 18. kolu Primere, dok Valensija nije pokazala ništa, a ipak je izvukla bod protiv Selte odigravši 1:1. Eibar je napravio ponovo korak ka gornjem delu tabele tako što je slavio proti Hetafea sa 2:1.

Fudbal 11.01.2015 | 10:40
Primera: Real gazi, Valensija nemoćna!

Madriđani su se pred svojim navijačima vratili na pobednički kolosek i došli do prvog trijumfa ove godine, posle poraza od Valensije u španskom šampionatu i gradskog rivala Atletika u Kupu kralja.

Kristijano Ronaldo nije postigao gol, ali je i dalje vodeći na listi strelaca Primere sa čak 26 pogodaka i od duela sa Espanjolom najbolji asistent sa devet uspešnih proigravanja ove sezone, što nije bilo dovoljno da bude skroz zadovoljan.

Prilično se razbesneo u finišu meča na "Santjago Bernabeuu" kada je već sve bilo rešeno, pošto je Bejl povukao kontru, sam izašao pred golmana gostiju Kika Kasilju i šutirao pored bliže stative, iako je na levoj strani imao usamljenog Ronalda, koji je to ispratio nervoznom reakcijom.

Puleni Karla Anćelotija su već u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti - najpre je u 12. minutu upravo Ronaldo sjajno iz prve odložio loptu do Hamesa Rodrigeza koji je zatresao mrežu za 1:0, a vođstvo je udvostručio Bejl majstorijom iz slobodnog udarca za TV špice.

Iako je Fabio Koentrao dobio direktan crveni karton u 53. minutu zbog grubog uklizavanja prilikom borbe za loptu, brojčano slabiji Real uspeo je da overi trijumf preko rezerviste Naća koji je iskosa sa desnog boka matirao Kasilju za konačnih 3:0.

Malaga i Viljareal bore se za pozicije koje vode u Evropu, a duel u Andaluziji okončan je bez pobednika 1:1.

"Žuta podmornica", za koju je ceo meč odigrao Antonio Rukavina na levom beku, što nije njegova prirodna pozicija, povela je u samom finišu prvog poluvremena preko Dos Santosa koji je uhvatio volej na desnoj strani i pogodio mrežu gotovo iz mrtvog "ugla", a za podelu plena pobrinuo se Amrabat golom u 60. minutu.

Valensija je bila favorit u Galiciji, ali nije pokazala ni osmi deo onoga što je prikazala Selta koja je, ruku na srce, zaslužila pobedu, a nije je dobila, iako je bilo makar sto postotne prilike za to.

Prva velika, prevelika prilika Selte desila se u 28. minutu kada je arbitar pokazao opravdano na belu tačku, ali je golman Alves odličnom paradom u levu stranu odbranio udarac Oreljani. Taj promašaj, kao i mnogi drugi, kažnjeni su u 43. minutu posle brzog proboja Rodriga koji je sa 17 metara gađao gol, a lopta je prošla kroz ruke Alvarezu kojem pogodak najviše ide na dušu.

Iskupljenje Oreljane dolai u 61. minutu posle kornera i prosleđene lopte Čarlsa koji je pronašao saigrača, a vezni igrač nije imao problema da prevari čuvara mreže Valensije koji ništa nije video od gužve. Upravo je Čarls imao najveću priliku dva minuta pre kraja utakmice, ali nije uklizao na vreme, tako da je ostalo 1:1.

Iskusni Manu Del Moral je u 33. minutu doneo prednost Eibaru protiv Hetafea, a Kapa je u 51. minutu pogotkom najavio tri boda domaće ekipe. Malo drame u susret uneo je Kasto na asistenciju bivšeg igrača Dinama iz Zagreba Samira, ali to je sve bilo od gostujuće ekipe.

Primera, 18. kolo:
Petak:
Levante - Deportivo la Korunja 0:0

Subota:
Real - Espanjol 3:0 (2:0)
(Rodrigez 12, Bejl 28, Naćo 76)
Malaga - Viljareal 1:1 (0:1)
(Amrabat 60 - Dos Santos 45+1)
Selta - Valensija 1:1 (0:1)
(Oreljana 61 - Rodrigo 43)
Eibar - Hetafe 2:1 (1:0)
(Del Moral 33, Kapa 51 - Kastro 80)

Nedelja:
12.00 Almerija - Sevilja
17.00 Atletik - Elče
19.00 Granada - Sosijedad
21.00 Barselona - Atletiko

Ponedeljak:
20.45 Rajo Valjekano - Kordoba

TABELA: Real 42, Barselona 38, Atletiko 38, Valensija (+1) 35, Sevilja (-2) 33, Viljareal (+1) 32, Malaga (+1) 31, Eibar (+1) 26, Selta (+1) 21, Espanjol (+1) 20, Rajo 20, Bilbao 19, Sosijedad 18, Hetafe (+1) 17, Deportivo (+1) 17, Almerija 16, Levante (+1) 16, Kordoba 14, Granada 13, Elče 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar