PAO želi u ABA ligu?!

Slavni atinski klub nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Grčke i tretmanom u svojoj zemlji razmatra mogućnost da se naredne sezone priključi takmičenju na Jadranu.

Košarka 10.01.2015 | 13:40
PAO želi u ABA ligu?!

Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa baš je ljut. Košarkaški savez Grčke odlučio je da uprkos borbi i trijumfu Panatinaikosa na terenu (77:76) pobedu za "zelenim stolom" u četvrtfinalu Kupa Grčke dodeli Olimpijakosu, zbog izvesnih administrativnih propusta na meču.
"Zeleni" su izuzetno nezadovoljni odlukom jer su ostali bez plasmana u polufinale domaćeg Kupa.

Vlasnik Panatinaikosa besan zbog te odluke najavio je da će njegov klub razmotriti opciju da ubuduće nastupa u ABA ligi.

"PAO je najbolji grčki klub i na leto ćemo razmotriti našu poziciju u domaćoj "parodija ligi" gospodina Jorgosa Halvacakisa (predsednik grčke lige) i njegove družine. Ne isključujem mogućnost da kontaktiramo ABA ligu, i da ako uvidimo da nas oni uvažavaju kao klub, razmotrimo opciju da ubuduće nastupamo u tom takmičenju", saopštio je prvi čovek Panatinaikosa.

Ipak, izjavu čelnika atinskog kluba treba uzeti sa rezervom, budući da je taj klub pre tri i po godine već "pretio" na isti način, pa od toga nije bilo ništa.

Tada su bili takođe ljuti i nezadovoljni odlaganjem početka domaćeg šampionata zbog nerešenih TV prava, pa su navodno nameravali da se priključe ABA ligi, kako bi bili uigrani i spremni za nastup u Evroligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar