Hrvati ''polupali'' Orlove!

Srbija je sparing partner hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru. U prvom meču nismo se lepo proveli…

Ostali sportovi 10.01.2015 | 13:20
Hrvati ''polupali'' Orlove!

Hrvati će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru, Srbija neće.

Kada se pogleda poslednji duel dva tima, jasno je i zbog čega je hrvatski rukomet kilometrima ispred srpskog i zašto "orlova" neće biti na smotri najboljih rukometaša sveta.

Vicešampion Evrope od pre tri godine sparingovao je sa "kockastima" u Umagu i nije se lepo proveo. Hrvatska je pobedila 35:28 (18:13).

Druga utakmica igra se u subotu u Rijeci od 18 sati.
"Hrvatska je pobedila zasluženo, jer je bila konkretnija i u odbrani i u fazi napada. Mi smo imali loš napad sa veoma slabim vracanjem nazad, što je osnovna sportska kultura. Igrali smo parcijalno dobro u napadu i loše u odbrani i obrnuto. Nismo pali ni kada je domaći tim imao visoku prednost već smo se borili da se vratimo u igru i sa tim sa zadovoljan", rekao je v.d. selektora Dejan Perić

Kapiten Srbije Momir Ilić posle meča je izjavio.

"U pojedinim trenucima smo igrali dosta dobro. Tehničke greške su nedopustive protiv ovakvog protivnika. Loše vraćanje u odbranu je odredilo tok ove utakmice, što ima dosta veze sa fizičkom spremom".

HRVATSKA: Duvnjak 2, Stepančić 1, Kopljar 4, Vori 3, Gojun, Pešić, Horvat 8 (3), Obranobić 1, Ivić (5 odbrana), Karačić 1, Alilović (5 odbrana), Štrlek 1, Čupić 7 (2), Musa 1, Ninčević 2, Slišković 3, Brozović 1.

SRBIJA: Basarić 1, Vujin 4, Marjanović, M. Ilić 6 (3), Gugleta, N. Ilić 7, Rnić 1, Stanković, Zelenović 2, Dal. Čututa, Dav. Čutura 3, Abutović, Mitrović, Marsenić 4, Kocić (5 odbrana), Marjanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar