''Parni valjak'' se okuplja sutra!

Crno-beli se u subotu okupljaju u Zemunelu, početak priprema u ponedeljak.

Fudbal 09.01.2015 | 17:20
''Parni valjak'' se okuplja sutra!

Konkretnih poteza još nema, ali će uskoro da ih bude. Mada još nije realizovala nijedan transfer u zimskom prelaznom roku, uprava Partizana ubrzano radi na pronalaženju novajlija i osim već dogovorenog povratka Stefana Babovića koji bi trebalo da ojača konkurenciju na sredini terena, trudi se da popuni i ostale pozicije u timu.

Sport piše da je jedan od pikova crno-belih Aleksandar Todorovski (31), desni bek Šturma iz Graca (na fotografiji), koji bi u Humsku 1 mogao da stigne kao privremeno rešenje, dok se od povrede prednjih ukrštenih ligamenata ne oporavi Miroslav Vulićević. Todorovski je velika želja trenera Marka Nikolića, koji poznaje reprezentativca Makedonije iz vremena zajedničkog boravka u Radu (od 2008. do 2011) i predložio je Ljubiši Tumbakoviću i Draganu Ćiriću njegov angažman. Navodno, potpredsednik za sportska pitanja i sportski direktor dali su zeleno svetlo za realizaciju ovog posla, ali problem predstavlja činjenica da Todorovski ima ugovor sa Austrijancima, ali činjenica da on važi samo do leta omogućava mu, ako ništa drugo, da nesmetano pregovara sa zainteresovanim stranama. A Partizan je jedna od njih.

U očekivanju potpisa Todorovskog ili nekog drugog igrača (na listi želja su Enver Alivodić, Nemanja Tubić, Milan Smiljanić), rukovodioci kluba iz Humske 1 dali su zeleno svetlo za odlazak Ismaila Beka Fofane u Kinu. Sportski žurnal izveštava da je napadač iz Obale Slonovače ugovorio jednogodišnju pozajmicu sa Đindao Đinonom i da će u Drugoj ligi za protivnike imati doskorašnnje fudbalere Crvene zvezde Đorđa Rakića i Gorana Gogića, koji su nedavno poporisali za Đindao Hainiu.

Iz Partizana još jedna vest: Žurnal piše da nekadašnji štoper kluba iz Humske Branislav Trajković na stolu ima ponudu Ordabašija i da bi u konkurenciji klubova iz Rusije i Turske mogao da se preseli u Kazahstan.

Iako zvanične pripreme počinju u ponedeljak, crno-beli će se okupiti već u subotu u Sportskom centru Zemunelo, kako bi obavili uobičajene medicisnke testove i preglede, a očekuje se da tom prilikom zavet ćutanja prekine trener Marko Nikolić, koji je pred kraj 2014. umalo dobio otkaz.

Komentari / 0

Ostavite komentar