Mojes uzima od Vengera ''zajam''!

Trener Real Sosijedada traži u Londonu rešenje za napad svog tima.

Fudbal 09.01.2015 | 09:40
Mojes uzima od Vengera ''zajam''!

Ćudljivi tim Real Sosijedada lako bi mogao u januarskom prelaznom roku da dobije pojačanje iz Engleske.

Dejvid Mojes, trener ekipe sa Anoete - koja je ove sezone kod kuće pobedila Atletiko, Real i Barsu - zainteresovan je za neiskorišćenog napadača Arsenala - Džoela Kembela (22).

Ofanzivac "tobdžija", sposoban i da igra na krilnim pozicijama, nije se ove sezone izborio za minute u Londonu, pa je na četiri nastupa ukupno sakupio samo 39 ligaških minuta.

Britanski "Skaj sports" otkriva da bi reprezentativac Kostarike lako mogao da završi na Anoeti, jer menadžer "tobdžija" Arsen Venger ionako ne računa na njega. Mojes je konkretno rekao da bi hteo napadača iz Engleske i ostrvski novinari sigurni su da mu je napadač Arsenala u vrhu liste prioriteta.

Osim Sosijedada, za Kembela je otvoreno zainteresovan i Inter. Da li bi na još jednoj pozajmici mogao da igra kao u Olimpijakosu prošle sezone (43 utakmice, 11 golova, 12 asistencija)? Nema dileme, gde god da ode napredovaće više nego na klupi Arsenala.

Zanimljivo je da je Kembel postao igrač "tobdžija" još 2011. godine, kada je kupljen od matičnog kluba Saprisa, iz svoje zemlje. Ipak, sezonu 2011/12 proveo je na pozajmici u Lorijenu, a sledeću u Betisu.

Mojes trenutno u Sosijedadu ima na raspolaganju Imanola Agirečea, Karlosa Velu, Islanđanina Alfreda Finbogasona, kao igrače sa osnovnom pozicijom pred golom protivnika. Na tabeli Primere, Baskijci zauzimaju 13. mesto.

Komentari / 0

Ostavite komentar