Video: U Realu opasno ljuti na Bejla! A zašto?

U danu madridskog Kup okršaja (Atletiko - Real), u Španiji se posvećuje pažnja i statusu Velšanina na "Bernabeuu", kao i njegovoj sebičnoj reakciji na Mestalji. Anćeloti: Biće u timu i u derbiju.

Fudbal 07.01.2015 | 16:20
Video: U Realu opasno ljuti na Bejla! A zašto?

Glasine da je Real spreman da proda Gereta Bejla (25) sve se češće mogu pročitati u engleskim i španskim listovima.

Navodno nezadovoljan statusom u svlačionici šampiona Evrope, Velšanin je još u decembru nagovestio engleskim tabloidima da bi pristao da se vrati u Premijer ligu i da bi rado obukao dres Mančester junajteda.

U danu derbija Atletiko Madrid - Real u Kupu kralja (sreda, 21.00 čas), ostvrski tabloidi ponovo su dotakli tu temu. Štaviše, tvrde da je "kraljevski klub" dao znak Nemcu Marku Rojsu da se spremi za dolazak u Madrid.

Ugovorom Rojsa i njegovog kluba Borusije Dortmund predviđeno je da tokom leta bude aktivirana "izlazna" klauzula u iznosu od 25 miliona evra. Real je, navodno, potvrdio nemačkom ofanzivcu da će prodati Bejla Mančester junajtedu i da će mu tako stvoriti mesto u ekipi i minutažu.

Spominje se i nadrealno visoka cena od 150 miliona evra, koju je navodno klub sa Old Traforda spreman da plati da bi angažovao bivšeg igrača Totenhema i Sautemptona.

Za to vreme, u Španiji je vihorni Bejl aktuelan i zbog velikog promašaja protiv Valensije, kojim je pokrenuo lavinu komentara. Tačnije - u centar pažnje došao je odlukom da u završnici te akcije ne proigra Karima Benzemu, koji bi jednostavnim dodavanjem Velšanina imao apsolutni zicer.

Bejl je trčao, zasrljao i pao. Benzema i Kristijano Ronaldo nisu krili ljutnju, a Karlo Anćeloti je odmah pozvao Hesea da obuče dres i uđe u igru. Naravno, umesto Bejla. Pogledajte.

Na snimku se može videti reakcija Benzeme i Ronalda, a španski list "Marka" otkrio je da još nisu zaboravili saigraču tu reakciju. Posebno ih je zabolela zbog činjenice da su na Mestalji doživeli prvi poraz posle 22 uzastopne pobede.

"Svlačionica Reala još nije oprostila Geretu Bejlu ogroman promašaj protiv Valensije i još su ljuti. Nisu gnevni na njega zato što nije postigao gol, već zbog odluke koju je doneo. Ipak, ne bi trebalo zaboraviti i da je Ronaldo u prvom poluvremenu promašio nebranjeni gol, kao i da njemu saigrači zbog toga ništa nisu rekli", napisao je novinar "Marke" H. I. Garsija Očoa.

U najavi utakmice protiv Atletika, Karlo Anćeloti govorio je o tom momentu.

"Ne, ne mislim da je Bejl sebičan igrač. Samo je doneo drugačiju odluku u trenutku. Veoma nam je koristan. Prošle sezone je postigao tri gola u četiri finala. Igraće u sredu protiv Atletika", izjavio je Italijan, a u sredu preneli španski listovi.

Velšanin je stigao u Madrid 1. septembra 2013. godine i tom prilikom potpisao šestogodišnji ugovor. Španski novinari iznosili su informaciju da je bio plaćen 77 miliona, a engleski da je Totenhem za njega dobio 94 miliona.

Komentari / 0

Ostavite komentar