Božićna liturgija u Bijeljini

Njegovo preosveštenstvoepiskop-zvorničko-tuzlanski Hrizostom poželio je u besjedi nakon božićne liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini da se mir i ljubav usele u ljudska srca i svaki dom, u narod srpski.

Republika Srpska 07.01.2015 | 09:31
Božićna liturgija u Bijeljini

Vladika Hrizostom čestitao je pravoslavnom vjerujućem narodu najradosniji hrišćanski praznik Božić, za koji je rekao da je veliki praznik našeg spasenja i rođenja gospoda Isusa Hrista.

Uz tradicionalni pozdrav "Mir Božiji-Hristos se rodi!", vladika je poželio da rođenje Hristovo obasja sve naše domove, srca, duše i živote.

"Neka Bogomladenac Hristos bude svjetlost našeg života. U svojim porodicama, u svojim parohijama i u svojim zajednicama proslavite praznik u radosti i veselju, ali prije svega u ljubavi međusobnoj koja će biti božanska ljubav, kakvom nas je on zavolio", rekao je vladika Hrizostom.

Episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom pozvao je vjerujući pravoslavni narod da živi u međusobnoj ljubavi - da ljubimo jedni druge, brat brata, a po tome će nas i Gospod prepoznati da smo njegovi učenici.

Na svetoj arhijerejskoj liturgiji služenoj povodom Božića pročitana je poslanica patrijarha srpskog Irineja, a nakon liturgije vjernici su pristupili svetoj tajni pričešća.

Nakon pričešća građani Semberije tradicionalno su se uputili svojim domovima kako bi sa najbližima, uz tradicionalno lomljenje česnice, vino i pečenicu, proslavili najradosniji pravoslavni praznik – Božić.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar