Божићна литургија у Бијељини

Његово преосвештенствоепископ-зворничко-тузлански Хризостом пожелио је у бесједи након божићне литургије у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Бијељини да се мир и љубав уселе у људска срца и сваки дом, у народ српски.

Република Српска 07.01.2015 | 09:31
Божићна литургија у Бијељини

Владика Хризостом честитао је православном вјерујућем народу најрадоснији хришћански празник Божић, за који је рекао да је велики празник нашег спасења и рођења господа Исуса Христа.

Уз традиционални поздрав "Мир Божији-Христос се роди!", владика је пожелио да рођење Христово обасја све наше домове, срца, душе и животе.

"Нека Богомладенац Христос буде свјетлост нашег живота. У својим породицама, у својим парохијама и у својим заједницама прославите празник у радости и весељу, али прије свега у љубави међусобној која ће бити божанска љубав, каквом нас је он заволио", рекао је владика Хризостом.

Епископ зворничко-тузлански Хризостом позвао је вјерујући православни народ да живи у међусобној љубави - да љубимо једни друге, брат брата, а по томе ће нас и Господ препознати да смо његови ученици.

На светој архијерејској литургији служеној поводом Божића прочитана је посланица патријарха српског Иринеја, а након литургије вјерници су приступили светој тајни причешћа.

Након причешћа грађани Семберије традиционално су се упутили својим домовима како би са најближима, уз традиционално ломљење чеснице, вино и печеницу, прославили најрадоснији православни празник – Божић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар