Mutabdžija odlazi, ali i smjenjuje

Posljednji dan svog mandata Ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Goran Mutabdžija iskoristio je da smijeni kompletna dva Školska odbora u osnovnim školama u Tesliću i Pribiniću. Članovi odbora, ali i rukovodstvo opštine su ogorčeni ovim postupkom.

Republika Srpska 05.01.2015 | 21:30
Mutabdžija odlazi, ali i smjenjuje

Posljednje odluke ministra Mutabdžije bile su kap u prepunoj čaši koja se puni tokom protekle dvije godine u obrazovanju na području Teslića.

Naime, u pet teslićkih škola skoro dvije godine nema direktora već su se po izboru ministra postavljali vršioci dužnosti, što je presedan u Republici Srpskoj, kažu u opštini Teslić.

Smijenjeni članovi školskih odbora na ta mjesta izabrani po zakonu na osnovu konkursa, a smijenjeni su jednim ministrovim rješenjem.

Tim povodom načelnik opštine Teslić Milan Miličević sazvao je i konferenciju za štampu na kojoj je ukazao na negativne posljedice ovakvih odluka bivšeg ministra prosvjete.

Snežana Božić, član odbora za obrazovanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske smatra da je ovakav način donošenja odluka potpuno neprihvatljiv, ali je nažalost u posljednje vrijeme postala praksa da se odluke školskih odbora u Ministarstvu ne poštuju.

Ministrove odluke po pitanju teslićkih škola u protekle dvije godine pokazale su da je ovdje riječ o političkom nasilju, smatra Miroljub Letić, jedan od smijenjenih predsjednika školskih odbora.

Iz opštine Teslić apeluju na Ministarstvo prosvjete i kulture da odmah prekinu sa uobičajenom praksom prema kojoj je bivši ministar Mutabdžija svoje odluke donosio pritskom na dugme prekidača koji se nalazio u lokalnom SNSD-U.

(BN TV)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

cisti srbin

05.01.2015 20:50

Treba načelnica da organizujemo peticiju protiv toga skandalnog čina i dase Teslicanac upute pred palatu presjednika sve jedno on odlučuje ne odlučuje nista ministri oni su sve jedno ovce za šišanje dodikove

ODGOVORITE
Name

cedo teslicki

05.01.2015 20:52

Toje još jedna zlo upitreba bahatog snsd

ODGOVORITE
Name

Miki

05.01.2015 20:59

Koliko je SNSD dezorijentisan u vremenu i prostoru govori imenovanje Mutabdzije za ministra prosvete. Covek ne zna ni da govori nego mumla nešto neartikulisano. Tako mu prolazi mandat...

ODGOVORITE
Name

vasko

05.01.2015 21:07

Zato je u Osnovnoj školi Desanka Maksimović u Trnu kod Laktaša direktor 20 godina na funkciji a i zamjenica direktora takođe.Način na koji se odnose prema ostalim radnicima je kao prema robovima, kao da im je to očevina. Članu Socijalističke partije, inače prosvjetnom radniku, čuvaju radno mjesto dugi niz godina a čovjek uopšte ne obavlja javnu funkciju i ne postoji uporište u zakonu za ovo, ali svi ćute i plaše se jer svaka delegacija Ministarstva Prosvjete RS tamo dolazi na slikanje i paradiranje kad je neki povod..

ODGOVORITE
Name

Batan

05.01.2015 21:17

SNSD brani korupciju kao zjenicu oka svog.

ODGOVORITE
Name

moj baja

06.01.2015 00:18

U sve i jednom javnom preduzeću korupcija je uzela toliko maha da su sva propala. Dodik to namiruje kreditima a korupcija mu treba za dobijanje izbora jer svi ti paraziti glasaju za njega. On im nudi ono što oni najviše vole, maglu na revers! Taj mutabdžija je vjerovatno kupio diplomu kao i svi ostali i danas žari i pali. Neka neka tako i treba.

ODGOVORITE
Name

I.Sarajevo

06.01.2015 07:23

Nije tačno da ministar Mutabdžija nije obrazovan i da mumla.To je čovjek radan i poslušan SNSD-vac nažalost.Sa ovim sam sve rekao.A kao čovjek ima svoje kvalitete , obrazovanje i kadar koji se ne može osporiti.Žao mi je što nema više kardova iz Istočnog dijela Srpske al ko je za to kriv... pa zna se ...???

ODGOVORITE
Name

Miko

06.01.2015 08:39

Zavisi ciji je clan skolskog odbora...ako je SNSD-ov on se potvrdi u ministarstvu za dva dana ali ako je neke druge stranke onda to odobravanje i imenovanje potraje par godina. Primjer Srebrenica.

ODGOVORITE