Мутабџија одлази, али и смјењује

Посљедњи дан свог мандата Министра просвјете и културе у Влади Републике Српске Горан Мутабџија искористио је да смијени комплетна два Школска одбора у основним школама у Теслићу и Прибинићу. Чланови одбора, али и руководство општине су огорчени овим поступком.

Република Српска 05.01.2015 | 21:30
Мутабџија одлази, али и смјењује

Посљедње одлуке министра Мутабџије биле су кап у препуној чаши која се пуни током протекле двије године у образовању на подручју Теслића.

Наиме, у пет теслићких школа скоро двије године нема директора већ су се по избору министра постављали вршиоци дужности, што је преседан у Републици Српској, кажу у општини Теслић.

Смијењени чланови школских одбора на та мјеста изабрани по закону на основу конкурса, а смијењени су једним министровим рјешењем.

Тим поводом начелник општине Теслић Милан Миличевић сазвао је и конференцију за штампу на којој је указао на негативне посљедице оваквих одлука бившег министра просвјете.

Снежана Божић, члан одбора за образовање у Народној скупштини Републике Српске сматра да је овакав начин доношења одлука потпуно неприхватљив, али је нажалост у посљедње вријеме постала пракса да се одлуке школских одбора у Министарству не поштују.

Министрове одлуке по питању теслићких школа у протекле двије године показале су да је овдје ријеч о политичком насиљу, сматра Мирољуб Летић, један од смијењених предсједника школских одбора.

Из општине Теслић апелују на Министарство просвјете и културе да одмах прекину са уобичајеном праксом према којој је бивши министар Мутабџија своје одлуке доносио притском на дугме прекидача који се налазио у локалном СНСД-У.

(БН ТВ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

цисти србин

05.01.2015 20:50

Треба начелница да организујемо петицију против тога скандалног чина и дасе Теслицанац упуте пред палату пресједника све једно он одлучује не одлучује ниста министри они су све једно овце за шишање додикове

ОДГОВОРИТЕ
Name

цедо теслицки

05.01.2015 20:52

Тоје још једна зло упитреба бахатог снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

05.01.2015 20:59

Колико је СНСД дезоријентисан у времену и простору говори именовање Мутабдзије за министра просвете. Цовек не зна ни да говори него мумла нешто неартикулисано. Тако му пролази мандат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

васко

05.01.2015 21:07

Зато је у Основној школи Десанка Максимовић у Трну код Лакташа директор 20 година на функцији а и замјеница директора такође.Начин на који се односе према осталим радницима је као према робовима, као да им је то очевина. Члану Социјалистичке партије, иначе просвјетном раднику, чувају радно мјесто дуги низ година а човјек уопште не обавља јавну функцију и не постоји упориште у закону за ово, али сви ћуте и плаше се јер свака делегација Министарства Просвјете РС тамо долази на сликање и парадирање кад је неки повод..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батан

05.01.2015 21:17

СНСД брани корупцију као зјеницу ока свог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мој баја

06.01.2015 00:18

У све и једном јавном предузећу корупција је узела толико маха да су сва пропала. Додик то намирује кредитима а корупција му треба за добијање избора јер сви ти паразити гласају за њега. Он им нуди оно што они највише воле, маглу на реверс! Тај мутабџија је вјероватно купио диплому као и сви остали и данас жари и пали. Нека нека тако и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И.Сарајево

06.01.2015 07:23

Није тачно да министар Мутабџија није образован и да мумла.То је човјек радан и послушан СНСД-вац нажалост.Са овим сам све рекао.А као човјек има своје квалитете , образовање и кадар који се не може оспорити.Жао ми је што нема више кардова из Источног дијела Српске ал ко је за то крив... па зна се ...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

06.01.2015 08:39

Зависи цији је цлан сколског одбора...ако је СНСД-ов он се потврди у министарству за два дана али ако је неке друге странке онда то одобравање и именовање потраје пар година. Примјер Сребреница.

ОДГОВОРИТЕ