Film i istorija promjenili istoriju Kolumbije!

Uticaj filma + popularnost fudbala... Nešto veliko je moralo da se dogodi.

Fudbal 05.01.2015 | 09:00
Film i istorija promjenili istoriju Kolumbije!

Kada je negde oko 12. jula 1991. godine Vilson Rodrigez odlučio da sinu da ime po čuvenom filmskom liku, Džejmsu Bondu, verovatno nije ni sanjao kakav će to uticaj imati na kolumbijsku kulturu, pa i istoriju.

Dogodilo se da je 23 godine kasnije, zahvaljujući fudbalskim sposobnostima njegovog sina Džejmsa Davida Rodrigeza Rubija, ime "Džejms" (tačnije španska izvedba, Hames) ubedljivo najpopularnije ime u Kolumbiji!

Iz te zemlje stižu vesti da je tokom 2014. godine, koliko zbog Rodrigesovih igara na Mundijalu, toliko i zbog transfera u Real Madrid koji je usledio, najviše muške dece dobilo ime - Džejms, odnosno Hames. Tako je, zahvaljujući uticaju filma u kombinaciji sa popularnošću koje nosi fudbal, ostvaren očigledan uticaj na kulturu jednog naroda.

Nema potrebe naglašavati da je do uspona mladog Džejmsa Rodrigeza to ime u Kolumbiji bilo pravi kuriozitet.

Danas je na delu prava "Džejmsanija", odnosno "Hamesmanija" u Kolumbiji, gde nije popularno samo ime Hames, već i Hames Daniel, Hames Sampjer, Hames David, Džon Hames, Hames de Hesus, itd.

Ako pitate "autore" ovo manije, sina i oca Rodrigeza, najpopularniji fudbaler Kolumbije se zove Džejms, ali kao i u većini latinoameričkih zemalja, jako mali procenat ljudi govori engleski jezik i sasvim je normalno i očekivano da je momak brzo bio prekršten u Hames i da će se većina dečaka rođeni 2014. odazivati baš na to ime.

A, Rodrigez ne čeka. Svestan je popularnosti, pa tako već ima svoju liniju garderobe "J10", kao poseban brend kolumbijskog proizvođača "Bronzini". Pored toga, Rodrigez ima i svoje energetsko piće "Gold 10", koja je potpuni hit u Kolumbiji.

Za kraj, konstatovaćemo da je sve počelo kada je Vilson, takođe bivši igrač, postao veliki fan serijala filmova o "Agentu 007", Bondu. Džejmsu Bondu.

Komentari / 0

Ostavite komentar