Šokantno! Popović ''šutnuo'' Tumbu i Ćiru!

Marko Nikolić ostao je na klupi Partizana. Na kraju 2014, godine u kojoj je fotelju predsednika napustio Dragan Đurić, izgubljena titula, izborena Liga Evrope, osvojena jesenja titula, a u poslednjim satima novi trener umalo postao Ivan Tomić.

Fudbal 03.01.2015 | 14:20
Šokantno! Popović ''šutnuo'' Tumbu i Ćiru!

Nisu se članovi novoizabranog Upravnog odbora pošteno još ni upoznali, a već je deo koji uživa podršku Srpske napredne stranke nadjačao sportski sektor - Ljubišu Tumbakovića i Dragana Ćirića. Ivan Tomić gotovo da je promovisan, zakazani su Sekretarijat i Upravni odbor, kada je stigla direktiva - Nikolić ostaje trener, a Tumbaković i Ćirić mogu odmah da napuste klub ako im se to ne dopada. Potvrda je stigla kada su otkazani sastanci Sekretarijata i Upravnog odbora.

Šta se krije iza podrške Nikoliću? Pre svega, činjenica da bi zbog jednostranog raskida ugovora klub morao da mu isplati 250.000 evra, koliko vredi njegov ugovor na šest meseci plus dve godine, potpisan u decembru 2013. Podsećanja radi, Nikolić letos nije odbranio titulu prvaka Srbije, ali je nastavio da radi po slovu ugovora koji je potpisan. Pritom, morao bi i Ivan Tomić da dobije platu, adekvatnu renomeu trenera Partizana.

S druge strane, Tumbakoviću i Ćiriću jasno je dato do znanja da neće imati odrešene ruke u svemu što zamisle, pa im je na ovaj način “objašnjeno” da trener koji je osvojio jesenju titulu sa šest bodova prednosti nad Crvenom zvezdom ne može da bude smenjen zato što je to plod nečije ideje i želje.

Priča se i da je Nikolić hteo da podnese ostavku, pa da je popustio pod pritiscima. Postavlja se pitanje kako će u novonastalim okolnostima izgledati saradnja između Tumbakovića i Ćirića s jedne strane, odnosno Nikolića sa druge strane. Početak priprema, 10. januara, daće neke odgovore.

Subota, 27. decembar

Na promociji Partizanovog kalendara za 2015. Nikolić pričao o pripremama, bivšim članovima rukovodstva, budućoj saradnji sa Tumbakovićem i Ćirićem

Ponedeljak, 29. decembar

Pojavila se informacija da je Nikolić pred smenom, a Tomić pred promocijom. Zakazane sednice Sekretarijata za 30. decembar i Upravnog odbora za 31. decembar

Utorak, 30. decembar

Otkazane sednice, kroz saopštenje za javnost pružena puna podrška Nikoliću

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade

03.01.2015 11:13

Tako je to kada se umesa SNS! Pa sve ce da urade samo da se dodvore Vucicu, izdace Partizan, izdace sve. Grobari proterajmo SNS iz Partizana. Pogledajte te face iz SNS, smeskaju se podmuklo kao i njihov sef Vucic, a u oci ne gledaju. Sigurno imaju plan da uniste Partizan, zato ne smemo da im to dozvolimo, pogledajte sta su uradili sa KK Partizan sa VK Partizan! Dokle vise?

ODGOVORITE