Stivi Dži je više od legende!

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je teško naći reči koje bi opisale Stivena Džerarda, koji napušta ’Redse’ na kraju sezone.

Fudbal 02.01.2015 | 15:00
Stivi Dži je više od legende!

Tada će bez sumnje nastupiti kraj jedne ere, pošto će Džerard napustiti klub čiji je član od svoje devete godine.

„Ovo je era u kojoj se reč ’legenda’ preterano koristi, ali u Stivenovom slučaju, mislim da taj epitet ne može da opiše veličinu kakav je on“, istakao je Rodžers.

„Nemoguće je naći prave reči koje bi opisale Stivena i njegov značaj za Liverpul. Zauvek ću mu biti zahvalan za podršku koju mi je pružio kada sam preuzeo mesto menadžera. Došao je da me vidi i obećao da će biti 100 odsto uz mene i da će uraditi sve što je u njegovoj moći kada smo pokušavali da nađemo nove ideje i uspostavimo novi način rada. Nije samo ispunio sve što je rekao, već je i sve prevazišao. Kao vođa i kao čovek, ne može da se poredi ni sa kim sam u karijeri sarađivao“, dodao je Rodžers.

Džerard je u dresu Liverpula debitovao 29. novembra 1998 godine, a od tada je odigrao 697 utakmica u svim takmičenjima i postigao 180 golova.

„Njegov uticaj na igru nikada ne sme da bude potcenjen. U pojedinim trenucima je nosio ovaj klub na svojim plećima i od mog dolaska ovde pokazao je sposobnost zbog koje bi trebalo da bude smatran za jednog od najboljih fudbalera na svetu u poslednjih deceniju i više“, naglasio je Rodžers.

Komentari / 0

Ostavite komentar