Izumio je usisivač i sada ima više zemlje od kraljice

Ser Džejms Dajson (67) izumeo je ususivač bez kese i tako postao jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji. Zahvaljujući svojoj ideji, Džejms danas poseduje bogatstvo koje se procenjuje na tri milijarde dolara i više zemljišta od kraljice Elizabete druge.

Zanimljivosti 01.01.2015 | 11:49
Izumio je usisivač i sada ima više zemlje od kraljice

On je nedavno kupio novi dom u Linkolnširu koji se prostire na 1214 hektara. Kako mediji tvrde, Džejms sada poseduje ukupno 10.117 hektara zemlje, oko 2000 više od kraljice.

Ono što ga čini još zanimljivijim je činjenica da je sve ovo postigao sam, zahvaljujući svom radu. U Britaniji su obično aristokrate i plemići u mogućnosti da budu vlasnici tolike imovine, pa je ser Džejms pravi dokaz da se trudom sve može postići.

- Odrastao sam na selu na severu Norfolka i van grada se osećam kao kod kuće. Svaki letnji raspust provodio sam na lokalnim famama i brao voće i povrće - objasnio je Dajson.

Džejms je osnovao fondaciju koja pomaže inženjerima i naučnicima da sprovode svoja istraživanja. On takođe ulaže novac u poljoprivredu i modernizaciju iste.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

перо ложач

01.01.2015 11:21

Свашта!? Наши измислили приватизацију и поједини "успјешни бизнисмени" имају више земље но њих обоје!

ODGOVORITE