Potvrđena optužnica protiv Bosnića

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Huseina – Bilala Bosnića za terorizama.

Bosna i Hercegovina 30.12.2014 | 10:21
Potvrđena optužnica protiv Bosnića

Terete ga da je 2013. i 2014. godine, kao pripadnik selefijske zajednice, javno podstrekivao druge da se priključe organizovanoj terorističkoj grupi ISIL, sve s ciljem propagiranja i širenja islamskog radikalizma u BiH.

Veliki broj državljana BiH je, nakon prihvatanja Bosnićevog poziva, otišao u Irak i Siriju, a neki od njih su na tamošnjim ratištima i poginuli.

Prema navodima optužnice, Bosnić je javno na skupovima na kojima je okupljao pripadnike selefijske zajednice kao i putem društvene mreže održavao i objavljivao svoje govore s ciljem podsticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici Islamske države.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Perverznjak

30.12.2014 20:10

Na snimku on govori kako njegove 'hanume' imaju po sprat te ih on kao rasplodni bik obilazi redovno da niti jednoj seks ne uzmanjka. Sve to dok obicni Muslimani bore se da prezive uz pite s krumpirima, krajiske kljukuse prazne s lukom. On treba da odgovara za razvrat i odakle mu novac da izdrzava 'hanume' i 16 djece - sad valjda i 20. Terorizam je kad se **urcis dok drugi skapaju od gladi i boje se da ti to kazu. Oni koji su otisli u Siriju valjda su pozeljeli vlastite bordele gdje je samo jedna musterija i 4 prostitutke.

ODGOVORITE
Name

EBU MAIZ

31.12.2014 09:28

NEKA MU SAD POMOGNE EJUP GANIĆ.

ODGOVORITE
Name

Istina boli

31.12.2014 11:06

Da li ce jedna zena spavati s jednim muskarcem za komad kruha ili s vise nije niti vazno. Nema religije koja opravdava taj uzas. U SAD-u Mormoni rade slicno te se vidi da su te prostitutke bez skole, psihicki bolesne. Niko ama bas niko nije dobio seksualnog partnera koji se sam izdrzava i zeli da zivi u konkubinatu gdje osim seksa za nista vise nema vremena jer ili je zrtva trudna ili je bik kod druge. Da ne govorim o raku maternice i spolnim bolestima. Zena se mora suociti s pitanjem: Sta ja predstavljam Bilalu dok je u krevetu s Fatmom, Hajrom, Eminom? Nista, samo dmjenu kad su one trudne ili imaju mjesecnicu. Sta moja djeca predstavljaju njemu? Dokaz seksualne moci. Nove Muslimane? Novu sirotinju.

ODGOVORITE