Radnici se sa granice vraćaju u Tuzlu

Radnici Fabrike obuće „Aida“, „Dite“, „Livnice“ i „Konjuha“ koji su u srijedu krenuli pješke prema Graničnom prelazu Orašje, u namjeri da napuste Bosnu i Hercegovinu, trenutno se nalaze na pomenutom prelazu gdje čekaju autobuse kako bi se vratili u Tuzlu.

Bosna i Hercegovina 28.12.2014 | 12:41
Radnici se sa granice vraćaju u Tuzlu

- Trenutno čekamo autobuse koji su krenuli iz Tuzle. Kod bolnice „Kreka“ čekaće nas zlatni ljiljani, sindikalci i narod, pa ćemo zajedno pred zgradu kantonalne Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo. Neka je nema nikako, svakako je džaba izgorila- izjavio je za Agenciju Fena Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće „Aida“.

Edina Aličić, predsjednik Sindikata ove fabrike navela je da su radnici mnogo toga očekivali, ali da je svaka nada izgubljena.

- Ovo ko nije doživio ne može shvatiti. Ovo je pamćenje za cijeli život. Neće se ovako završiti, idemo dalje- istakla je Aličić.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

JMO

28.12.2014 12:07

Davno je to zavrseno i svrseno.Pisi propalo!!!

ODGOVORITE
Name

Država?

28.12.2014 12:32

Eto, dragi moji zemljaci, čemu služe entiteti i kantoni. Sigurno ne služe VAMA, nego NJIMA, političarima i vlastodršcima da napune svoje džepove. A ti se, narode, j***, drugo nisi ni naučio. I nemoj samo da ove ljude neko počne dijeliti na Srbe, Hrvate, Bošnjake! U ovoj istoj nevolji su i hiljade obespravljenih u RS-u, samo su se ušutili u svom jadu.

ODGOVORITE
Name

Alpe

28.12.2014 13:10

Grudva raste iz dna u dan. Lavina je neizbježna.

ODGOVORITE
Name

logika

28.12.2014 13:17

Pa kako da ih dijelimo na srbe i hrvate, kada su to sve bosnjaci, pa ko ce da ih ceka u tuzli, naravno e moj prijatelju, davno smo se mi podijelili. zelim vam sve naljepse, ali daleko vam kuca...

ODGOVORITE
Name

Brane Carević

28.12.2014 13:22

Suosječam sa njima.Ovako nešto sam ranije doživio.Radiš,trudiš se,očekuješ za to nagradu na kraju mjeseca,a nje nema.I tako iz mjeseca u mjesec,Posudite novac za prevoz do firme,idete u staroj obući i odjeći jer ne možete sebi ni cipele priuštiti.Računi za komunalije redovno stižu.Još kada nije plačen radni staž i socijalno osiguranje,to je osuda na smrt.A niko ne shvata radnika jer sita usta ne shvataju gladna.

ODGOVORITE
Name

Re logika

28.12.2014 14:56

Stavio si nick logika a veze o istoj nemas, u toj koloni radnika budi siguran da osim kako ti rece bosnjaka, ima i srba i hrvata. Onda malo se raspitaj kakvo je stanje u Tuzli, gdje imas najveci broj multietnickih brakova i jedan od najsvjetlih primjera gdje je suzivot moguc. Npr.kad se igrala utakmica BiH-Srbija,himna srbije je docekana aplauzom,tako da nepises neke nebuloze

ODGOVORITE
Name

brčak

28.12.2014 15:22

Nisu imali podrsku gradjana,treba sve smjeniti dok se ne dignemo na ulice nema nam napretka ka boljem,svi su lopovi za lijeka im trebalo.

ODGOVORITE
Name

re logika

28.12.2014 15:42

Pričaš riječima Milorada Dodika, a svi dobro znamo čemu nas vodi njegova politika. Pa poginu žena juče na Romaniji jer niko s Pala nije htio da zove helikopter iz Sarajeva. Pa ta RS kako je ti zamišljaš koštala je života tu jadnu ženu, a vidjećeš da će isto tako koštati i mnoge druge koji svoju sreću grade na inatu prema komšijama.

ODGOVORITE
Name

nedjo2

28.12.2014 20:07

Sadce bakir uskocit on zaposljava i dao mig da se vrate prodao je babovinu samo tako ce zaposlit.

ODGOVORITE
Name

ssb

28.12.2014 21:24

nasjeli na zlatkovu politiku sve su ovo zakuhali igraci iz sjene trebali su odmah prihvatiti naknade i dalje trzit prava koja im pripadaju ija sam prolazio kroz ovo 9 plata nikad nisam naplatio jos od 2000 zato uzimaj sto god nude

ODGOVORITE