Aplikacije za razmjenu podataka brže od SMS-a

Broj korisnika klasičnih SMS-ova značajno je opao pojavom pametnih telefona i aplikacija za dopisivanje putem interneta. Ovo su najbolji servisi koje već sada možete preuzeti na svoje uređaje.

Informacione tehnologije 25.12.2014 | 21:30
Aplikacije za razmjenu podataka brže od SMS-a

WhatsApp
Aplikacija za koju je Facebook platio 19 milijardi dolara sigurno ima nešto posebno - praktičan interfejs i jednostavan način rada koji omogućava brzu razmenu poruka, audio-snimaka, fotografija i drugih podataka. Vezuje se za broj mobilnog telefona i ne zahteva nikakve šifre niti logovanja. Servis može da čuva poruke za naknadno menjanje telefona.
Cena: Besplatno

Telegram
Relativno mlada aplikacija je bazirana na brzini i sigurnosti prilikom razmene sadržaja. Omogućava pravljenje grupnih četova koji sadrže do stotinu korisnika. Ujedno se zasniva i na klaud sistemima, što znači da sa različitih platformi u svakom trenutku možete pristupiti svemu što ste napisali.
Cena: Besplatno

IM+
Za razliku od pomenutih aplikacija, IM je agregator različitih naloga na društvenim mrežama. Preko njega možete da dobijate sve poruke koje vam inače šalju na Skype, Gmail, Facebook, Yahoo i druge servise. Na taj način imate jednu aplikaciju koja objedinjuje sve mreže.
Cena: Besplatno

Viber
Poslednjih nekoliko meseci Viber je postao aplikacija koja je doživela procvat među starijim korisnicima. Osim mogućnosti razmene poruka, tu su i besplatni pozivi putem
interneta koji, doduše, nisu baš visokog kvaliteta. Možete ga instalirati i na računar i na taj način razmenjivati poruke.
Cena: Besplatno

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

26.12.2014 06:18

Viber,Vrh !!

ODGOVORITE
Name

Od svake poruke i razgovora

02.01.2015 02:28

SAD i zemlje domaćini sačuvaju kopiju. Facebook od 1. januara prodaje gotovo sve informacije o svakom korisniku.

ODGOVORITE