Skupština Partizana zasjeda sutra!

Većina članova Upravnog odbora (njih osam je bilo prisutno) smatra da je bilo mnogo nepravilnosti na kandidacionim zborovima u utorak, ali će se i pored toga Izborna skupština održati u ranije zakazanom terminu i odlaganja neće biti.

Fudbal 24.12.2014 | 20:00
Skupština Partizana zasjeda sutra!

U Fudbalskom klubu Partizan je sve moguće, pa i da se ono što izgleda kao realno i ostarivo, iz korena promeni preko noći.

Tako nešto se dogodilo u utorak, kada su održani zborovi radne zajednice i članova kluba. Iako je bilo gotovo izvesno da će kandidat UO za novog predsednika Partizana Mile Jovičić, bez mnogo borbe, na Skupštini kluba dobiti podršku većine da preuzme rukovođenje klubom od Dragana Đurića.

Ali, na zborovima se dogodio veleobrt. Na predlog nekadašnjeg generalnog sekretara kluba Žarka Zečevića, izabrani su delegati, koji nisu po volji upravi kluba. Sve je to navelo na zaključak da Jovičić neće tek-tako sesti u predsedničku fotelju, već da će se na Skupštini voditi velika bitka između njega i... kandidata kojeg ćemo tek saznati.

U međuvremenu, na istim tim zborovima, odlučeno je i da Sreten Nikolić, koji je istakao kandidaturu za predsednika, ne bude primljen u članstvo Skupštine, a to znači da ni ne može da bude kandidat za predsednika.

Predstavnici aktuelne uprave, koji su nedavno, ubedljivom većinom (10-3) izglasali Jovičića za svog kandidata za predsednika, ljutito su napustili zbor. Ali, to ne znači i da su istakli belu zastavu.

Uprava Partizana danas je razmatrala ono što se dešavalo na zborovima i, iako je stav većine da je bilo mnogo neregularnosti, odlučeno je da izborna Skupština ipak bude održana sutra (četvrtak) kako je i planirano.

Protiv odlaganja je bio predsednik Dragan Đurić i on je rekao da će se Skupština održati u četvrtak.

Pojedini članovi UO veruju da su izigrani od bliskog saradnika Darka Grubora, pravnika i generalnog sekretara FK, koji je podržao odluke zborova u čijoj pripremi je i sam učestvovao, saznaje MONDO od svojih izvora u Humskoj.

Prema istim izvorima, UO Partizana je podeljen i postojao je predlog da se ne prizna legitimitet Skupštine i da kompletan UO podnese ostavke, da se formira komisija od tri člana koja bi vodila klub do sledeće skupštine. Međutim, na konstataciju jednog od potpredsednika Duška Jovanovića da je "situacija bezizlazna" i da je kasno za bilo šta, obzirom da je sam UO formirao zborove i da je tu napravljena greška i da nemaju više sta da rade.

Sada je ostalo pitanje ko će se sve od članova uprave pojaviti na sutrašnjoj skupštini i da li će se, za sada jedini kandidat Mile Jovičić, pojaviti pred delegatima.

U međuvremenu, oglasio se i nekadašnji generalni sekretar Partizana i nekadašnja "alfa i omega" kluba sa Topčiderskog brda Žarko Zečević, koji se pominje kao čovek koji je sve ovo "režirao".

Komentari / 0

Ostavite komentar