Borac tužio Sevilju zbog...?

Banjalučani traže svoj deo od prodaje Miroslava Stevanovića.

Fudbal 23.12.2014 | 18:00
Borac tužio Sevilju zbog...?

Banjalučki Borac tužio je Sevilju zbog neisplaćene kompenzacije za treniranje od 39.500 evra za nekadašnjeg igrača crveno-plavih i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miroslava Stevanovića.

"Velikan iz Platonove" zatražio je nadoknadu za svog nekadašnjeg člana, koji je odskora novi igrač mađarskog Đera i zato su čak angažovali advokatsku kancelariju "Jan Svele" iz Berlina, koja će voditi postupak protiv kluba iz Andaluzije, piše "EuroBlic".

"Borac mora da gleda svoje interese i da koristi svaku priliku kako bi dobio ono što mu po pravilnicima i zakonima pripada. Stevanović je bio naš igrač šest meseci i pre nekoliko dana smo angažovali advokate koji će preko Svetske fudbalske federacije (FIFA) tražiti novac na ime kompenzacije za treninge. Mi smo već tužili Sevilju i u narednom periodu očekujem povoljne vesti iz Ciriha", rekao je direktor Borca Robert Zrilić.

Rukovodstvo crveno-plavih je u proteklih pola godine vratilo dugove od 600.000 KM, a za dobijanje licence za nastupe u Evropi, Borac mora da vrati još 176.000 KM.

"Ili da vratimo ili da napravimo reprograme, ali verujem da ćemo do marta uspeti da sve rešimo i dobijemo licencu za međunarodna takmičenja bez reprograma. To znači da nam je cilj da isplatimo svima kojima dugujemo".

Klub sa Gradskog stadiona najviše novca duguje bivšim trenerima Milanu Vukelji i Bogdanu Petkoviću (po 30.000 KM), a od igrača Mladenu Žižoviću isti iznos. Potom slede Boris Raspudić (27.500 KM), Vule Trivunović (12.000 KM), Darko Maletić (10.000 KM), Nemanja Bilbija (9.000 KM), Bojan Marković (8.750 KM) i Aleksandar Radulović (4.500 KM).

"Vukelji smo isplatili deo duga, a on je bio korektan, kao i svi ostali kojima Borac duguje", podvukao je Zrilić.

Crveno-plavi će posle prozivke 15. januara prvu fazu priprema obaviti u Banjaluci, a početkom februara će krenuti u Opatiju.

"Tamo ćemo raditi osam dana, a onda se na tri dana vraćamo u grad na Vrbasu i posle kraćeg odmora se ponovo vraćamo na Kvarner. Imaćemo u Opatiji sjajne uslove za kvalitetan rad i verujem da će igrači to da iskoriste", rekao je sportski direktor Slobodan Starčević.

Komentari / 0

Ostavite komentar