Krstajić se vraća u Partizan!

Mladen Krstajić i Nenad Bjeković biće zaduženi za sportska pitanja u novoj podeli uloga u Partizanu nakon izborne skupštine zakazane za 25. decembar.

Fudbal 21.12.2014 | 15:00
Krstajić se vraća u Partizan!

Mile Jovičić ima ideju sa kojim timom će pokušati kao predsednik Partizana da nastavi sa rezultatskim uspesima, pritom i da finansijski konsoliduje klub iz Humske.

Izborna skupština narednog četvrtka trebalo bi da potvrdi predlog Upravnog odbora, koji je izglasao Jovičića kao jedinog kandidata za predsednika, dok će poraženom Zoranu Popoviću, kao i Sretenu Nikoliću koji bi trebalo na Skupštini da bude kandidat ispred “grupe Albert Nađ”, biti ponuđena mesta potpredsednika.

Ukoliko ne dođe u narednih pet dana do nepredviđenih okolnosti, Mladen Krstajić biće novi-stari sportski direktor, dok će savetnik za sportska pitanja kao potpredsednik kluba ili kao član Upravnog odbora biti Nenad Bjeković. Krstajićev uslov da se vrati na staru poziciju bio je da mu se niko iz uprave ne meša u posao, odnosno da samo on i Bjeković budu spona između dela rukovodstva zaduženog za finansije, stručnog štaba i ekipe.

Pred Krstajićem se već nalazi spisak igrača s kojima bi trebalo da se obave razgovori oko dolaska u Partizan. Marko Vjetrović, nekadašnji portparol, na poziciji generalnog sekretara zameniće Darka Grubora. Albertu Nađu, nekadašnjem kapitenu i sportskom direktoru, biće ponuđena pozicija direktora skauting službe u omladinskoj školi. Nedeljko Kostić ide u penziju, a Nađ bi trebalo da obavlja tu funkciju sve dok se ne steknu u slovi da legenda kluba Momčilo Vukotić ode u penziju. Tada bi Nađ bio unapređen u direktora omladinske škole.

Generalni sponzor trebalo bi da postane Unikredit banka, koja je za reklamu na dresu spremna da izdvoji tri miliona godišnje, a jedan od članova Upravnog odbora bio bi i predstavnik ove banke. Priliv sredstava mogao bi da stigne i od neminovne prodaje igrača.

Trener Marko Nikolić i posle izborne skupštine ostaće na klupi. Šest bodova prednosti na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu, plasman u polufinale Kupa i učešće u grupnoj fazi Lige Evrope rezultati su koje cene u Humskoj.

Partizan će sigurno napustiti Petar Škuletić (traže ga Hamburg, Lil, Lokomotiva iz Moskve...) i Danko Lazović (Dinamo Minsk), dok će prvo pojačanje biti Enver Alivodić, najbolji igrač Vojvodine. Takođe, crno-beli će ostati bez dugogodišnjeg sekretara stručnog štaba Ljubiše Rankovića, koji će na istu funkciju u Dinamo iz Minska, čiji je direktor od nedavno Vuk Rašović.

Članovi Skupštine biće izabrani na zborovima u utorak. Ekipa okupljena oko Mileta Jovičića uverena je da će velika većina od 65 članova glasati za njih.
Mile Jovičić (predsednik kluba)
Marko Vjetrović (generalni sekretar)
Nenad Bjeković (potpredsednik za sportska pitanja)
Sreten Nikolić (potpredsednik za finansijska pitanja)
Mladen Krstajić (sportski direktor)
Marko Nikolić (šef stručnog štaba)
Albert Nađ (direktor skauting službe)

Komentari / 0

Ostavite komentar