"Globus group" najbolja kompanija

Na tradicionalnom izboru najuspješnijih menadžera i kompanija BiH Milenko Zupur, vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora kompanije „Globus grup“, iz Bijeljine, proglašen je za najmendžera, a njegova kompanija za najbolju u oblasti ivent menadžmenta.

Bosna i Hercegovina 17.12.2014 | 18:00
"Globus group" najbolja kompanija

Proglašenje je održano u Banskom dvoru u Banja Luci, gdje je 20 privrednika, po granama i oblastima, proglašeno najuspješnijim, a organizatori ove manifestacije su Evropsko udruženje menadžera, te Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i Srednje Evrope.

Poljoprivreda, ugostiteljstvo i trgovina – tri su osnovne grane djelatnosti kompanije „Globus grup“, iz Bijeljine. Po osnivanju, osnovni profil kompanije je bilo ugostiteljstvo, a s obzirom na to da se uglavnom radilo o pripremi i prodaji pečenja, vrlo brzo se prišlo izgradnji i registraciji klaonice. Posjedovanje klaonice otvaralo je mogućnosti za registaciju i formiranje mesnica, novih restorana, roštiljnica. Konstantne građevinske aktivnosti nametnule su potrebu za formiranjem sopstvene građevinske operative koja je upotrijebljena za proizvodnju betonskih blokova i betonske galanterije.

Nagrada za najboljeg menadžera i najbolju kompaniju u oblasti event menadžmenta predstavljaju krunu dosadašnjeg uspješnog rada kompanije, naglašava direktor I predsjednik Nadzornog odbora kompanije, Milenko Zupur.

Danas kompanija “Globus group” zapošljava oko 250 radnika. Večinu radnika čine zanatlije i radnici sa SSS, a menadžment firme čine mladi visokoobrazovani stručnjaci. Sjedište firme je u Dvorovima, kod Bijeljine.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

smirnof

17.12.2014 18:45

Hahaha smijesno mi je ovo

ODGOVORITE
Name

Jedan od njih

17.12.2014 19:11

I jos duplo neprijavljenih radnika!!

ODGOVORITE
Name

oliver

17.12.2014 19:34

Nemogu da vjerujem gdje radim. Pa sto nekaze kolika je plata radnicima i sto rade po 10 sati

ODGOVORITE
Name

milly

24.07.2015 18:13

...Pa sto radis kad ti je lose? Mene bi bilo sram napisati to sto si ti napisao....svi izdrzavate svoje porodice na osnovu Globusa, a raditi se mora svuda u svijetu...da je sjediti , krasti i nista ne raditi to bi bilo najbolje za tebe i takve kao sto si ti. Srami se!

Name

S dodikom može samo naopako

17.12.2014 20:04

"ivent menadžment". Ovo ni u jednom jeziku na svijetu, ne znači ništa. A u privredi, djelatnost ove "kompanije" posebno ne znači ništa. Predratni UNIS je bio jači od sadašnje industrije cijele Bosne i Hercegovine.

ODGOVORITE
Name

TRUHLO

17.12.2014 21:21

E NIJE BOLJI MENADZER OD BAJE.ZA.EBITE.

ODGOVORITE