Kompanija "Bobar" na dobošu

Opozicija je skupila dovoljan broj potpisa i tražiće održavanje posebne sjednice Narodne skupštine na temu Bobar banka. Takođe, opozicioni poslanici traže da se definitivno ispita odgovornost svih koji su upetljani u aferu Bobar banka prije svega rukovodioca Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Republika Srpska 16.12.2014 | 18:26
Kompanija "Bobar" na dobošu

Investiciono razvojna banka je preko Bobar banke plasirala 139 kredita ukupne vrijednosti nešto preko 43 miliona. To su zvanični podaci IRB-a. Ti podaci kažu da je na dan 3. decembar 2014. stanje kreditnog portfolia kod Bobar banke nešto preko 34 miliona. U prevodu to su aktuelni krediti.

Opozicija će definitivno tražiti posebnu sjednicu parlamenta na temu Bobar banka ali i uloga Agencije za bankarstvo.

Agencija za bankarstvo odnosno direktor agencije Slavica Injac uglavnom za sada ćute. Pitali smo ih da li se rukovodsto Agencije osjeća odgovornim za dešavanja u bobar banci i da li je tačno da je iz trezora ove banke nestalo na milione maraka i zašto Agencija nije na vrijeme reagovala.

Stigao je kratak odgovor da je prije prinudne uprave ispoštovana sva zakonska procedura a da je o nepravilnostima obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Predsjednik skupštine jedino što kaže je da za sada nije bilo zahtjeva za posebnom sjednicom.

Evidentno je da ukoliko ne bi bilo posebne sjednice da će skupština o godišnjem izvještaju agencije za bankarstvo za ovu godinu raspravljati tek za godinu dana.

Opozicija zbog Bobar banke traži i odgovornost ministra finansija Zorana Tegeltije, zanimljivo nedavno proglašenog za najboljeg ministra u Vladi.

Agencija za bankarstvo uvela je prinudnu upravu u bobar banku. Zakon o bankama kaže da su za Bobar banku moguća 4 scenarija. Najnepovoljniji po Republiku Srpsku je likvidacija.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

advokat

16.12.2014 18:47

Zivim za dan,kada cu na ovon sajtu procitati: kompanija dodik na dobosu,a kumovi se medjusobno optuzuju !

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

16.12.2014 19:19

Necemo mi to docekati, ali se potajno nadam

ODGOVORITE
Name

Semberac

16.12.2014 21:27

Sve pare su zavrsile u SNSDeu.A sad je za sve kriv neko koga nema.Sramota

ODGOVORITE
Name

Zdenko Bajo

16.12.2014 23:18

Takozvano "nadležno tužilaštvo" je sastavni dio mafije i aktivno je učestvovalo u pljačkama i prikrivanjima kriminala uključujući i ubistva. Iz predmeta prekršajnog suda na linku vidi se da postoji zabrana pristupa i podnošenje prijava protiv režimskih tajkuna te je sudija izrekao kaznu zbog toga što je "povišenim tonom" rečeno da su glavni tužilac Kovačević Novak, te sada preminuli vlasnik banke i Milorad Dodik kriminalci... http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/12/16/3443755

ODGOVORITE
Name

oko

16.12.2014 23:22

Otisle pare...ostale suplje price i samo price. Ko ce odgovarati, vjerovatno niko. Ko ce pare vratiti niko...Ko ce patiti narod

ODGOVORITE