Mišković dao novac za osnivanje Informera?!

Vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković častio je televizorom, šporetom i drugim pokućstvom, ali i povišenim vozilom „honda“ svog partnera iz Presa Dragana J. Vučićevića kad je ovaj pokrenuo svoj dnevni list Informer.

Srbija 16.12.2014 | 09:11
Mišković dao novac za osnivanje Informera?!

Naime, Vučićević je uzeo ove darove, vredne oko 60.000 evra, nakon formiranja svog novog lista, a nakon što je zajedno s Miškovićem ostavio Pres u dugu od 16 miliona evra!

- Da je tako, potvrđuju i dokumenta iz APR u kojima se jasno vidi da je „Insajder tim“, kompanija koja izdaje Informer, osnovana 9. marta 2012. godine, mesec dana pre nego što je novinar dobio poklone za odanost i vernost Miškoviću.

Ne gadi se para

Tako je Miroslav Mišković u stvari jedan od osnivača i sponzora i nove kompanije „Insajder tim“ jer je, čašćavajući svog omiljenog novinara televizorom, šporetom i povišenim vozilom, omogućio da uštedi novac i uplati osnivački kapital za novu firmu od čak 100 dinara.

Postavlja se pitanje da li je Mišković dao još novca za pokretanje Informera s obzirom na to da je Vučićević izjavio da je za pokretanje novina potrebno milion evra. Takođe, pitanje je ko je još učestvovao u osnivanju ovog lista, a spekuliše se da su to političari iz bivšeg i sadašnjeg režima.

Mišković sve plaćao

Inače, Vučićević, gazda Miškovih para, nije se gadio i kada ga je uveliko pljuvao u Informeru, verovatno jer nije dovoljno platio njegovo nezavisno novinarstvo.

- Od njega je zatražio novac za prodaju svojih akcija koje je imao u dnevnom listu Pres. Mišković mu je i to uredno isplatio - kaže Kurirov izvor blizak Vučićeviću.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nezavisne domaće

16.12.2014 08:24

Nešta mi je ovo poznato...

ODGOVORITE
Name

MLADEN DELIC

16.12.2014 09:27

DALI JE TO MOGUCEEEEEEEEE EVO CITAM NEZAVISNE

ODGOVORITE