Gatuzo novi trener Rendžersa?!

Đenaro Gatuzo mogao bi da nasledi Alija Mekojsta na klupi Rendžersa.

Fudbal 16.12.2014 | 15:00
Gatuzo novi trener Rendžersa?!

Posle dva poraza i remija u poslednja četiri kola škotskog Čempionšipa, Ali Mekojst više nije menadžer Rendžersa! Policajci imaju velikih devet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Hart of Midlotijan i u potrazi su za čovekom koji bi klub mogao da vrati na pobednički kolosek i u sam vrh škotskog fudbala! A takav je prema pisanju italijanskih i škotskih medija - Đenaro Gatuzo!

Trener kritskog OFI-ja ima kultni status među navijačima sa čuvenog Ajbroksa, iako je tamo kao golobradi 18-godišnjak odigrao samo jednu sezonu... Ali u toj jednoj godini Gatuzo je zbog dobro poznatog temperamenta pobrao simpatije vatrenih navijača iz Glazgova, a veze sa škotskim narodom učvrstio oženivši "njihovu" Moniku Romano (italijansko poreklo na stranu).

Ni sam Gatuzo nije krio emocije prema Glazgovu. Uostalom, krajem oktobra je podneo ostavku u OFI-ju i kao jedan od razloga naveo lošu finansijsku situaciju u grčkom klubu, a sada je po svemu sudeći spreman da prihvati ponudu kluba koji je u još većoj dubiozi.

Uprava Rendžersa naime mora da do kraja januara kako zna i ume pronađe 11 miliona evra kako bi po planu nastavila finansijski oporavak. Bez toga rokada na klupi trenera neće imati nikakvog efekta. A i sam Gatuzo je tempirana bomba što se i potvrdilo u njegovim kratkim trenerskim avanturama u Sionu, Palermu, pa i sada na Kritu.

Komentari / 0

Ostavite komentar