Osvijetljen most kralja Aleksandra

Nakon nekoliko godina bez osvjetljenja, stari pješački most koji povezuje Zvornik i Mali Zvornik napokon više nije u mraku, jer je na njemu opština Zvornik postavila 10 lampi, koje će biti privremeno riješenje, dok se ne izvrši rekonstrukcija mosta koju će, kako je planirano, zajedničkim sredstvima raditi Vlade Srbije i Srpske.

Republika Srpska 15.12.2014 | 20:28
Osvijetljen most kralja Aleksandra

Nakon više godina provedenih u mraku, jer na njemu, osim na graničnim kućicama, nije gorijela ni jedna jedina sijalica, stari pješački most je najzad osvjetljen.

S obzirom da most svakodnevno prelazi veći broj ljudi, njegovo osvjetljenje je za svaku pohvalu, jer se po mraku, zbog brojnih oštećenja njime trebalo kretati uz veliki oprez.

Lampe će biti privremeno riješenje dok se zajedničkim sredstvima Vlada Srbije Srpske, ne započne rekonstrukcija mosta, koja se najavljuje već nekoliko godina, ali je zbog majskih poplava i klizišta opet morala biti prolongirana do daljnjeg.

Stari željezni most koji je zbog oštećenosti i starosti već dvije decenije zabranjen za motorni saobraćaj, izgradjen je 1929. godine, a nosi ime Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji je finansirao njegovu gradnju.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

15.12.2014 21:01

To je zbilja uspjeh vrijedan pažnje, za ove obe vlade.

ODGOVORITE
Name

Nikola Tesla

15.12.2014 21:59

Deset sijalica 4,500 KM/a, Kako to Danijele? Nije ni struja sto je nekada bila.

ODGOVORITE
Name

privredno cudo

15.12.2014 22:08

svaka cast..specijalne i paralelne veze pokazuju rezultate.

ODGOVORITE