Važno sačuvati stabilnost Srpske i BiH

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić smatra da je veoma važno sačuvati stabilnost Republike Srpske i BiH, jer je to važno i za Srbiju i za cjelokupan srpski narod.

Srbija 12.12.2014 | 19:32
Važno sačuvati stabilnost Srpske i BiH

"U tom smislu verujem u odgovornost svih političkih subjekata, a mi sa jedne i sa druge strane Drine moramo da razgovaramo i moramo međusobno da se pomažemo da bismo na najbolji mogući način zaštitili naše nacionalne interese", rekao je Vučić večeras novinarima u Banjaluci gdje prisustvuje svečanosti proglašenja ličnosti godine koju organizuju "Nezavisne novine".

Komentarišući to što različite stranke čine vlast na nivou BiH i Republike Srpske, Vučić je rekao da je važno da postoji odgovornost, ozbiljnost i posvećenost.

"To je politika i uvek mora da se poštuje narodna volja. Najvažnije je da svi akteri u Republici Srpskoj dobro razumeju svoju ulogu i da se ponašaju odgovorno. Uveren sam da će to i da čine. Podrazumeva se da Srpska uvek može da računa na pomoć Srbije, kao i BiH, ukoliko bude želela", istakao je Vučić.

On je rekao da se u Republici Srpskoj i Banjaluci uvijek osjeća kao kod kuće, dodajući da će, po odluci žirija, večeras uručiti nagradu ličnosti godine - hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću.

Vučić je podsjetio da će u Beogradu 18. decembra biti otvoren most Borča-Zemun, navodeći da na ovoj manifestaciji očekuje i prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Našu saradnju moramo da razvijamo u još konkretnijem smeru i ekonomski da iskoristimo Sporazum o specijalnim paralelnim vezama. Mislim da je to dobro za narod u Srbiji i Republici Srpskoj", zaključio je Vučić.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ccc

12.12.2014 18:40

I tebi je baja izgleda sef,e ovo je stvarno strasno,licnost godine hrvatski politicar,pa ko je sada probosanski. Ovo je strasno

ODGOVORITE
Name

MITAR

12.12.2014 19:07

E moj Vucicu, koji si ti demagog,a cijelo vrijeme stitis lopovluk Milokrada Dodika, kupio te za nase pare.

ODGOVORITE
Name

cccc

12.12.2014 19:20

Sastavite rečenicu od riječi: jaja, samo, Baja, Čović, gladiti, bezuspješno. Prva nagrada fotografija Željkicinih čizmica u neprirodnoj veličini, utješna nagrada je slika papka u prirodnoj veličini!

ODGOVORITE
Name

niko

12.12.2014 19:21

Prodao si se Vučiću.Sjeti se šta je baja govorio o tebi i Nikoliću, da imaš malo karaktera ti ne bi sjedio sa bajom i Kusturicom.Niti imaš ti karaktera niti Irinej.Sram vas bilo.Ničija nije do zore gorjela.

ODGOVORITE
Name

Srbija

12.12.2014 19:44

Crni Vučiću šta sebi dozvoli, da ti uručuješ nagradu tom kriminalcu i prisustvuješ toj srpskoj bruci...

ODGOVORITE
Name

posmatrac

12.12.2014 20:10

Obadva su americki projekat da uniste srbe sa obe strane Drine

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

13.12.2014 19:15

Aleksandar vučić jeste politički pobačaj. Glavni miloradov papak. Zaustavio je promjene u Republici Srpskoj. Pašćeš ti vučiću ubrzo a promjene su nezaustavljive.

ODGOVORITE
Name

Rapsodija u plavom

13.12.2014 19:18

Baš ćete ti i dodik sačuvati stabilnost? Baš se vas dvojica nešto pitate! U roku od godinu dana neće vas biri nigdje. Promjene će ipak krenuti iz Republike Srpske a i ti ćeš vučiću da odletiš. Prevario si Srbiju!

ODGOVORITE