Starac priznao ubistvo djevojke

Telo devojke (18), koja je pre dva dana nestala iz Doma učenika u Zaječaru, nađeno je sinoć. Ubistvo na saslušanju priznao Č. Đ. (66) iz tog grada.

Srbija 11.12.2014 | 21:31
Starac priznao ubistvo djevojke

Nestanak devojke prijavio je njen očuh pre dva dana, kada je otpočela opsežna potraga, a u međuvremenu je na informativni razgovor privedeno nekoliko osoba, među kojima je i stariji muškarac.

Telo ubijene devojke otkriveno je kasno sinoć, a za njenu smrt ubrzo je osumnjičen stariji muškarac. 

Beživotno telo srednjoškolke pronađeno je kod brane za navodnjavanje iznad sela Salaš, na teško dostupnom putu. 

Istraga o ovom slučaju koji je uznemirio javnost još traje. 

U toku je obdukcija tela koja će pokazati na koji način je devojka ubijena. Rasvetljavaju se motivi koji su doveli do ovog zločina. Tragično nastradala Dragana Ćirić bila je učenica četvrte godine srednje ekonomske škole i živela je u Domu učenika srednjih škola u Zaječaru. 

Prema prvim i za sada nezvaničnim informacijama, devojka je prvo zadavljena, pa bačena u vodu. Za sada se ne zna da li je bilo seksualnog zlostavljanja. 

"Osumnjičeni je na početku saslušanja negirao zločin, kao i da ju je 8. decembra vozio kolima", rečeno je za "Novosti" u MUP Zaječar. 

"Međutim, kako su snimci sa kamera postavljenih u gradu potvrdili sa su viđeni zajedno, a onda u vozilu nađena kosa čiji je DNK nalaz potvrdio da pripada nestaloj devojci, on je na kraju priznao da ju je tog dana povezao prema Salašu. U kolima su razgovarali o tome da ona preuzme brigu o njemu i njegovoj supruzi, u zamenu za nasledstvo, kada je došlo do svađe." 

Inače, devojka je poreklom iz Velikog Jasikova, sela nadomak Zaječara. Živela je sa očuhom i majkom. Komšije kažu da je bila dobar đak i vredna devojka.

Komentari / 0

Ostavite komentar