Valjevo euforično čeka Zvezdu!

Valjevo u euforiji čeka ponedeljak i 11. kolo ABA lige, kada u Hali sportova protiv Metalca gostuje beogradska Crvena Zvezda. Domaćini su svesni da su „crveno-beli“ apsolutni favoriti, ali na megdan, kako poručuju, izlaze bez bele zastave.

Košarka 08.12.2014 | 17:40
Valjevo euforično čeka Zvezdu!

Trener Metalca Vladimir Đokić kaže da se Valjevci neće predati iako igraju
protiv „najdominantnijeg tima na Jadranu“.

- Mi igramo dobro poslednjih pet mečeva i dižemo formu. Maksimalno smo motivisani, igraćemo i mudro i agresivno u isto vreme. Mnogo, naravno, zavisi i od Zvezde, jer će biti umorni nakon puta u Valensiju, ali njihova ekipa ima dubok roster. Što se nas tiče, Dušan Kutlešić će, iako slomljenog nosa sigurno igrati u ponedeljak, sa maskom ili bez nje. Vežbali smo i penale, koji su nas koštali pobede u Zagrebu, u prošlom kolu protiv Cibone – kaže Đokić.

Specijalni zadaci u meču protiv Zvezde, kako kaže, biće da najkorisniji igrač lige Boban Marjanović dobije što manje lopti u reketu, a plej „crveno-belih“ Markus Vilijams bude „izmoren flasterima“ i tako sprečen da razigrava ostatak tima.

Đokić kaže da je Zvezda tražila deo ulaznica za svoje navijače i da će ih svakako dobiti, ali se nada da će svih 1.500 ljudi u ponedeljak veče u Hali sportova ipak navijati za Metalac, „jer smo tako i 70-ih godina u velikoj Jugoslaviji znali da skinemo skalp Zvezdi, Partizanu, Ciboni i timu Jugoplastike“.

Komentari / 0

Ostavite komentar