Aleks se vraća u Partizan?!

Bivši centar crno-belih navodno je na pragu povratka u Humsku, nakon što mu krajem decembra istekne ugovor sa Makabijem.

Košarka 08.12.2014 | 19:00
Aleks se vraća u Partizan?!

Aleks Marić mogao bi posle Milenka Tepića, Milana Mačvana, ali i Saše Pavlovića da bude još jedan povratnik u redove Partizana.

Australijskom reprezentativcu krajem decembra ističe kratkoročni ugovor sa Makabijem iz Tel Aviva, a "Blic" prenosi da bi nakon toga mogao da obuče crno-beli dres.

Marić (30) bi navodno uz plejmejkera, koji bi takođe trebalo uskoro da stigne u Partizan, sa već postojećim kadrom - povratnikom Sašom Pavlovićem, rekovalescentom Draganom Milosavljevićem, uz pomenute Mačvana i Tepića, Edu Murića, Nikolu Milutinova, trebalo da čini tim koji će se boriti za trofeje u ABA ligi, domaćem šampionatu, ali i Kupu Radivoja Koraća, nakon rane eliminacije iz evro takmičenja ove sezone.

Aleks Marić je igrao za Partizan u sezoni 2009/2010 kada je osvojena titula u ABA ligi i domaćem prvenstvu, ali i izboren plasman na Fajnal for Evrolige.

Zatim je napustio Beograd i preselio se u redove Panatinaikosa, koji je sa klupe predvodio Željko Obradović i 2011. stigao je sa njima do trofeja u Evroligi. Dve godine kasnije okitio se i titulom u Evrokupu noseći dres Lokomotive Kubanj.

U septembru ove godine potpisao je kratkoročni ugovor sa Makabijem.

Australijanac srpskog porekla, pre dolaska u Evropu 2008. godine, završio je koledž Nebraska.

Miodrag Ražnatović, vlasnik agencije Beobasket koja zastupa Aleksa Marića, demantovao je da će australijski reprezentativac pojačati Partizan.

"Marić sigurno ne dolazi u Partizan", izjavio je Ražnatović dodavši da crno-belima ne treba igrač na poziciji centra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade Zivanic

08.12.2014 12:53

Treba nam CENTAR kako ne treba a Maric je taj. Maric i dobar plej sa ovim igracima sto imamo ne moze nam niko nista, da smo odmah ovo imali igrali bi u finalu evro kupa. Daj BOZE da DODJE!!!

ODGOVORITE