Bosanka brutalno pretučena u Sent Luisu

U Sent Luisu banda crnih tinejdžera napala je 26-godišnju ženu i to najvjerovatnije zbog toga što je bosanskog porijekla.

Svijet 06.12.2014 | 12:54
Bosanka brutalno pretučena u Sent Luisu

Naime, samo pet dana nakon ubistva Zemira Begića u istom gradu desio se još jedan napad na Bosance, zbog čega policija sumnja da je u pitanju zločin iz mržnje.

Još uvijek neimenovana Bosanka je bila u svojim kolima u 5.25 ujutru, kad ju je opkolila grupica crnih tinejdžera. Oni su joj prvo prijetili pištoljem, a potom su je silom izvukli iz automobila i uzeli joj torbicu, piše Blic.

Pitali su je odakle je, a na njen odgovor da je Evropljanka rekli su joj da laže i da znaju da je Bosanka, zbog čega će je odmah ubiti.

Potom su je bacili na pod i udarali je. Nesretnu djevojku pronašli su slučajni prolaznici, ali nije u životnoj opasnosti.

FBI planira da istraži ovaj slučaj, jer se desio samo pet dana poslije ubistva Bosanca Zemira Begića, koji se vraćao kući sa svojom suprugom oko 1.15 izjutra kada ih je napala grupa vandala. Zemir je u bolnici podlegao povredama, a njegova supruga je uspjela da pobjegne jer ju je on, navodno, zaštitio svojim tijelom.

Osumnjičeni za napad je Robert Mičel (17) koji se predao policiji, a njegovi saučesnici stari 15 i 16 godina su uhapšeni. Mičelu će biti suđeno za prvostepeno ubistvo i oružani napad. 

 

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Čudno?

06.12.2014 15:34

Niko ne napada hercegovce!?

ODGOVORITE