Brčko u Bobar banci ima više od 20 miliona KM

Na računima Bobar banke, u kojoj je uvedena prinudna uprava, nalazi se više od 20 miliona KM brčanskih javnih institucija, rečeno je na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta.

 

Bosna i Hercegovina 03.12.2014 | 19:06
Brčko u Bobar banci ima više od 20 miliona KM

Novonastalom situacijom najviše je pogođen Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta kome je trenutno u ovoj banci "zarobljeno" oko 15 miliona KM.

Direkcija za finansije i Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta u Bobar banci imaju po 2,5 miliona KM, a Razvojno-garantni fond oko 400.000 KM.

Gradonačelnik Brčkog Ante Domić rekao je da je obaveza Vlade da pripremi informaciju za Skupštinu, kao osnivača ovih institucija, koja će na vanrednom zasjedanju zauzeti stav u vezi sa ovom problematikom. 

Predstavnici brčanskih institucija koje imaju novac na računima Bobar banke smatraju da novonastala situacija neće bitnije ugroziti njihovo poslovanje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sasa, banja luka

03.12.2014 18:36

Uvazeni predstavnici brcanskih institucija ! Smatrajuci Vas uvazenim i postovanim samim tim sto ste na pozicijama koima jeste , ali isto tako i Vi sami bi trebali biti svjesni novo nastale situacije u Bobar banci ! Danas je to Bobar banka ! U Banja Luci u centru grada opljackana poslovnica, isto tako sutra ce biti neka nova /ne misleci na Novu banku / meta pljackasa i .... Mislim da je to toliko vise prozirno , i da je krajnje vrijeme da se svi probudimo iz dugoga sna, i da bi neko morao postovani narode i predstavnici brcanskih institucija ! Da nam upali svjetlo !

ODGOVORITE