Otrgnuti SIPU od Dodika

Predsjednik RS-a i vođa SNSD-a Milorad Dodik je u zadnji tren misterioznim akrobacijama namaknuo skupštinsku većinu, koju su neki u Banjaluci već pogrdno prozvali “papkarska većina”, i izbjegao političku lomaču koju mu je pripremao protivnički Savez za promjene.

Republika Srpska 04.12.2014 | 07:41
Otrgnuti SIPU od Dodika

Dodikov SNSD nije likvidiran s vladajućeg trona u entitetu, međutim euforiji nema mjesta jer je ekonomsko-socijalno stanje u RS-u, kao i u cijeloj državi, sablasno, i pitanje je veliko hoće li u ovoj zemlji ijedna vlada preživjeti mandat pred izvjesnim uličnim stampedom ogorčenih ljudi.

Kočnice

Stranka Milorada Dodika, po svemu sudeći, neće biti dio vladajućih struktura na državnom nivou. Toga su očigledno u SNSD-u svjesni pa je i sam stranački šef Milorad Dodik otvoreno zaprijetio zagorčavanjem života budućem Vijeću ministara i drugim državnim institucijama u Domu naroda državnog Parlamenta.

Grupacija okupljena oko SDA, DF-a i Saveza za promjene je uvjerena kako može osigurati parlamentarnu većinu na državnom nivou koja će, s HDZ-om BiH, i pragmatično eliminisati Milorada Dodika iz buduće državne vlasti.

U obrazloženjima svojih političkih antagonizama naspram Dodika i njegovogog SNSD-a s jedne i simpatiziranja Saveza za promjene s druge strane, ključni izbornici Bakir Izetbegović, SDA, i Željko Komšić, čelnik DF-a, pojasnili su kako je Milorad Dodik godinama najveći kočničar napretka BiH na evropskom putu i najveći podrivač temelja državnosti BiH.

Objektivno, to je neoboriva i dokazana teza koju čak ni sam Milorad Dodik nikada nije skrivao, naročito kad se radi o članstvu BiH u NATO savezu, a mora se priznati da se nije posebno ni žrtvovao da BiH bude još bliža i EU-u. Naprotiv, Milorad Dodik je, gdje god je stigao, iznosio crne prognoze o raspadu države BiH i koliko god je mogao svojim blokadama je pokušavao predstaviti Srbima i svijetu da je ova zemlja nemoguća projekcija.

Sve to, međutim, ima još jedan debeli, vrlo intrigantan, razlog zbog čega je Milorad Dodik, odnosno SNSD, nepoželjan u državnoj vlasti. Kako se, naime, saznaje neki međunarodni krugovi žele po svaku cijenu od Dodika otrgnuti SIPA-u, najmoćniju državnu policijsku agenciju. Taj pakleni projekat je moguće provesti jedino smaknućem direktora SIPA-e Gorana Zupca, koji je, po mnogima, instalirani gromobranski štit za sve pokušaje da se bilo što počne čačkati oko nekih sumnjivih finansijskih malverzacija aktuelnog predsjednika RS-a i bivšeg entitetskog premijera.

Ima logike u takvim postavkama. Treba se samo prisjetiti koliko je Milorad Dodik naporno lobirao i ucjenjivao bošnjačke političke partnere da u raspodjeli vlasti čelna pozicija u SIPA-i pripadne SNSD-u. Kao zalog je nesebično trgovao drugim polugama vlasti pa i na štetu RS-a. Čim je bivši pomoćnik u SIPA-i za područje organizovanog kriminala i sadašnji direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač počeo istraživati Dodikove sumnjive namještaljke oko autoputa Banja Luka – Gradiška, unosne građevinske poduhvate pa i gradnju vile na Dedinju u Beogradu, uznemireni Milorad Dodik prvo je nasrnuo na tadašnjega nesavitljivog direktora SIPA-e Mirka Lujića, a potom nije odustao dok nije izlobirao i Lukačev progon iz te agencije. Još kad je BiH pod strašnim pritiskom napustio Rafi Gregorian, put za okupiranje SIPA-e je bio prokrčen.

Eliminacija

I već 2012. godine na poziciju šefa te najmoćnije, a za Dodika najopasnije državne policijske agencije, instaliran je Goran Zubac. Podsjećamo, tada su kandidati za direktora SIPA-e bili i tadašnji šef Mirko Lujić, načelnik CJS-a Trebinje Goran Zubac, direktor Policije u Distriktu Brčko Goran Lujić, načelnik Regionalnog ureda Granične policije BiH u Bijeljini Novo Blagojević i radnik u Graničnoj službi u Sarajevu Rade Dostanić.

Svoje povjerenje Milorad Dodik je ipak pokolnio Zupcu, preko kojeg je instalirao pancirni sigurnosni obruč od bilo kakvih istražnih radnji. Nakon što je nekadašnji ratni policijski šef iz Rajlovca i Ilidže, a kasnije i u Trebinju, stavio kriminalističku policiju pod svoju palicu, Dodik je mogao mirno spavati i prkositi svojim domaćim zavjerenicima, ali i međunarodnoj zajednici.

Ako je vjerovati spekulacijama koje se mogu čuti i nekim međunarodnim krugovima, klupko se, čini se, počelo odmotavati opet unazad. Projekcijom eliminisanja iz državne vlasti Miloradu Dodiku se, makar i ograničeno, oduzimaju saboterski politički alati, a istovremeno mu se želi “glava ucijeniti” i stegnuti obruč oko sumnjivih finansijskih malverzacija trganjem iz vlasništva upravo SIPA-e.

Kako još uvijek nisu uspjeli dosta jalovi, nespretni, pa čak i prozirno montirani, tužiteljski pokušaji smaknuća direktora SIPA-e Gorana Zupca, preostao je jedino onaj najubojitiji instrument legalne preraspodjele pozicija u državnim policijsko-obavještajnim, pa i drugim agencijama između stranaka koje će formirati novo Vijeće ministara.

To bi trebalo značiti da će Savez za promjene dovesti svoga čovjeka na čelo SIPA-e i time bi Milorad Dodik bio razvlašten i imao bi osnovan razlog za zabrinutost. Dok se ta nova kadrovska ukrštenica ne rješi i dok je ovakav sastav parlamentarnog nezavisnog odbora, Goran Zubac će u sudnicama ipak biti spokojan.

Gubljenjem političke zaštite na državnom nivou od “protjeranog” SNSD-a, pozicija šefa SIPA-e u paketu s Miloradom Dodikom će biti znatno ranjivija.

Izvor: Dnevni list

Komentari / 52

Ostavite komentar
Name

Nikola

03.12.2014 08:16

Glavni cilj vlade trba da smjesti Dodika da odgovori gdje su narodne milijarde maraka.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

03.12.2014 08:19

Morale bi poceti sa radom institucije, jer ih narod placa, a ne da stite kriminalce.

ODGOVORITE
Name

FBi

03.12.2014 08:22

kad bi SIPA bila u pravim rukama svima u BIH bilo bilo bi bolje

ODGOVORITE
Name

morski plodovi

03.12.2014 08:25

od svih plodova mora, ova SIPA mi je najslađa!

ODGOVORITE
Name

?

03.12.2014 08:25

SVI SU DOBRI SAMO NEK SU PROTIV SRBA. SUPER JE TO JER DODIK JE. HRVAT IZ LAKTASA

ODGOVORITE
Name

NENAD

03.12.2014 08:38

TREBA OVO SVE DOCEKATI ALI SIGURNO DOLAZI VRIJEME ZA POLAGANJE RACUNA OVOM NARODU JER SE POKAZALO DA SU POLITICARI NAJVECE ZLO KOJE IMAMO GORI SU I OD POPLAVA BOLESTI BIJEDE SIROMASTVA NAPRAVILI SU TAKAV SISTEM DAJE SAMO NJIMA DOBRO A NAS KO J.BE

ODGOVORITE
Name

Goran

03.12.2014 08:38

Samo da se Sipica otrgne pa da pusti pipke :-)

ODGOVORITE
Name

sad je valjda sve jasno

03.12.2014 08:40

Zeljkica je dobila premijersko mjesto jer je pred novinarima il nedo Bog u SIPI mogla da ponovi ono sa snimka. Pod Zubcem ova Sipa nije bila u stanju da sacuva par stotina metara zgrade drzavnog precjednistv od paljenja a kamo li da se nosi sa politickom korupcijom. Bilo ko novi da dodje trebo bi pod hitno na razgovor dovesti i papka penzionera i papka biznismena i ispitati ih a u fazi poslije saslusat u svojatvu oaumnjicene osobe novu mandatarku. Poslije i njenog mentora i sefa

ODGOVORITE
Name

lela

03.12.2014 08:42

Da je samo Dodik problem u ovoj državi...,ili vi svaki problem vezujete za Dodika?

ODGOVORITE
Name

Daco BC

03.12.2014 08:46

Ako se u vrh sipe instalira neko ko je spreman da goni Dodika, ja predviđam slijedeći scenario: 1. Dodik počinje da kuka kako se vrši hajka iz Federacije zato što je on zaštitnik Republike Srpske, 2. Isceniraće neki teroristički napad ili građansku neposlušnost kako bi imao opravdanje da se začauri i pokuša da ojača ovlaštenja policije RS, 3. Dolazi do nasilja na etničkoj osnovi. Nadam se da griješim.

ODGOVORITE
Name

Perica

03.12.2014 08:47

To je tačno, ali je tačno i to da se preko Dodika želi srušiti (ukinuti) Republika Srpska. To je proces koji će trajati, ali to je cilj zapada i ostvarivaće ga, ne preko Bošnjaka, nego preko Hrvata u Hrvatskoj i BiH. Dodik, da je pravi patriota kako se želi predstaviti, treba da to shvati, povuče se malo u stranu, prepusti inicijativu u SNSD nekom umjerenijem i mudrijem, i ponudi SZP stvaranje VELIKE KOALICIJE (SAVEZA). SSSS (Samo Savez Srpsku Spašava). To isto važi i za Bosića (SDS). Svi u RS su nasjeli (navučeni) na zapadnu strategiju podjela srpskom naroda (pa koliko nas u RS ima) i sad prisustvujemo razvoju scenarija prenosa nadležnosti sa RS na BiH (dosta je toga već urađeno), slabljenja uticaja RS, i na kraju njenog gašenja. Pamet u glavu Srbi (ako se Srbi), ujedinite se i složite, i poštujte svoje komšije Bošnjake i Hrvate, jer oni su, kao i Srbi, realnost BiH. Dodikov populizam i ratnohuškačka retorika omogućila mu je da dođe na vlast i da se na njoj održi 9 godina, ali je to potrošna roba i on je sad definitivno potrošio sve kredite i kod naroda. Da nije bilo krađe glasova (to je i pticama na grani jasno) već bi se to i na ovim izborima pokazalo.

ODGOVORITE
Name

Vulin

03.12.2014 08:54

Ako Izgubi SIPU to tada nece biti samo Miletov problem. Vise od pola snsd morace iza brave. Vecina clanova snsd je vodeci se licnim interesima vec duboko u kriminalu. MIi u RS nemamo tolike zatvorske kapacitete kolikp bi bilo pptrebno

ODGOVORITE
Name

RE za PERICU

03.12.2014 09:00

Dodik jeste patriota ali samo za svoj džep. On nije ni S od Srbina, a sad kad mu tone brod i kad će mu SIPA pokucati na vrata ti bi da on udruzuje srbe a zaboravio si da je Savez nazvao Savez za sahrane e ovaj put moj Perice to ti ne pije vode...

ODGOVORITE
Name

p

03.12.2014 09:20

Treba udariti na vrh kriminalne ekipe tj. na dodika a ostali će se sami razbiti a onda ih je lako procesuirati!Vidjećete samo paniku medju snsd ekipom kad se otvore prve istrage, a Bosić neće i ne smije gubiti puno vremena, nego mora odmah udariti po njima.Ne trenba zaboraviti ni UIO i Špirića.Opljačkali su 2 milijarde km a sve preko Mile.Takodje ni RAK(regulatornu agenciju za komunikacije) koja će odmah "udariti" po Milinoj televiziji-rtrs-u!

ODGOVORITE
Name

monaliza

03.12.2014 09:21

Nek se uzda u "number 1" papka iz beograda, papka koji je pokušao spriječiti promjene u Republici Srpskoj. Napravili su septičku jamu od nje ali ćemo je očistiti. Pozlatiti!

ODGOVORITE
Name

Marko

03.12.2014 09:38

"Dodik koči evro-integracije" - autor text-a igra na kartu ne znanja. Drugim riječima, ko koči pitanje Sejdić/Finci? Dodik ili oni? Ko ima maksimalističke zahtjeve po pitanju vojne imovine? Dodik ili oni? Ovo je situacija rugala se vrana vrani.

ODGOVORITE
Name

Лаки

03.12.2014 09:45

Једна молба за уредника портала. Молим Вас да не постављате слике лакташког лопова уз текст. Не могу га више ни гледати. Текстови су ОК.

ODGOVORITE
Name

Batan

03.12.2014 10:06

Podržavam prestanak objavljivanja njegovih slika.

ODGOVORITE
Name

Sudija...

03.12.2014 10:13

Najlogicniji scenario da cika Baja napravi tal sa vehabijama i slicnim, i da ovi nesto roknu u R. S.... Makar se vehabije zvale Marko ili Stevo...

ODGOVORITE
Name

Marli

03.12.2014 10:23

Nemojte biti smjesni, svi sluzbenici SIPA koji su ucestvovali u radu na dokumentovanju prijava protiv rezima sistematski su progonjeni i ponizavani 6 godina. Danas su instalirani novi ljudi rezima, u toku je konkurs za najvise cinove, sa poznatim ishodom i tu se zatvara krug. Kasno je za promjene, sve je vec unisteno...

ODGOVORITE
Name

JOVINA PRICA

03.12.2014 10:28

TREBA SIPI PLATU POVECATI.SVAKE GODINE SVE MANJA I MANJA A KRIMINALA SVE VISE KO CE SE ZA MALE PARE BORITI SA VRHUNSKIM KRIMINALCIMA

ODGOVORITE
Name

borac rs

03.12.2014 10:28

sve te institucije stoje za zastitu kriminalaca viseg stepena placeni iz narodni para smanjuju penzije plate poskupljuju poreze struju sve da bi se podkupile instucije jadan je ovaj narod cijena toga je naivnost i glupost cim mi obilujemo

ODGOVORITE
Name

O banci

03.12.2014 10:30

Jutros radio republike srpske je dobio lazno saopstenje da je obezbjedjenje agencije Bond u pljacki NLB banke razoruzano.Pouzdano znam da u poslijepodnevnim satima obezbjedjenje uopste nema oruzje,tako da na svu srecu nema stradalih.c

ODGOVORITE
Name

trebinje

03.12.2014 10:32

E to je pravi potez. Jer dodik ima pod svojom palicom i Sipu i MUP RS. Znaci obezbjedio je to da mozr da radi sta hoce da nema ko da procesuira i pokrene djela koja prave oni njegovi tajkuni koji pljackaju i na razne druge nacine kradu drzavni novac. Svaki gradjanin trebinja zna da je kriminal koji se desavao godinama u trebinju prikrivao licno Goran Zubac. Za jednu noc bi se u trebinju ukralo po 5 vozila a za godinu po 180-200 vozila a sve to za vrjeme kada je zubac bio nacelnik CJB Trebinje. Zubac se za to vrjeme priklonio dodikovom vjernom drugu vladiki grigoriju koji je posle odigrao presudnu ulogu u imenovanju direktora sipe. Takodje je zubac prije nego sto je napustio cjb trebinje ostavio za nacelnika cjb svog poltrona dragana nosovica i ostale komandire u cjb.koji i dan danas prikrivaju kriminal koji se desava pod zastitom gorana zubca. Tako da ako uspijete vi uzeti mjesto direktora sipe doddik je gotov jer svak drugi ko bi radio posteno i po zakonu bi dodika strpao u zatvor na 200 godina jer je i to malo za sve sta je uradio ovoj drzavi i ovom narodu.

ODGOVORITE
Name

Mira Kitić

03.12.2014 10:36

Živjela SIPA,još jedino njoj vjerujem.

ODGOVORITE
Name

kj

03.12.2014 10:37

MISLIM DA MU JE DEFINITIVNO SAD KRAJ PLJCKE, A MISLIM DA SE NE MOZEMO OPORAVITI ZA 50 GOD. SAMO NEK SIPA RADI PO ZAKONU

ODGOVORITE
Name

Radovan

03.12.2014 10:43

Nema veze ko je Srbin a ko nije, lopov je Lopov.

ODGOVORITE
Name

[email protected]

03.12.2014 10:49

E Srbi Srbi!!Dok god budete misljenja :Nek je na vlasti Nash covjek pa neka i krade.Katastrofa Vidite li da vas Baja odvede u propast.Vidite li kako koristi Sipu da ga ne mogu kontrolirati.Budi posten pa nije vazno ko te kontrolira aki imash za sve bogatstvo pokrice.Baja Vas je opet zaduzio za samo "pisljivih"240 miliona.Kako to vratiti??Te ce pare otici za penzije i sta onda.Baja s time kupuje socijalni mir dok je on na vlasti a kad bude trebali vracatibRusima pare????Ode Baja preko grane sa milionima a Vi Srbi je...e se grizite se izmedju sebe. Stereotipna je srpska fraza : IMACEMO SVOJU DRZAVU PA MAKAR U NJOJ JELI KORIJENJE"Da li ,vi posteni Srbi uopste znate u kakvim ste dre..u zbog Dodika??Da li znate da imate 15000 penzionera vise nego radnika???Ne znate??Da li znate da po statistici OECD-a RS je ispod Albanije po BDP-u??Svi oni ekstremi ,pa bilo sa koje strane dolazili,moraju jednom za uvijek da shvate: Bosna je osudjena na sve tri naroda Srbe ,Hrvate i Bosnjake.Onaj ko misli drukcije osudjiva Bosnu na 100 godisnje ratovanje.Kome to odgovara??Ludjacima !!Zato pamet u glavu a lopatu u ruke pa na posao.Dok to ne shvatite jos uvijek cemo gledati kako sirotinja prodaje 3litra nafte u kanisteru pokraj ceste.Pa sretno ljubitelji zemlje po kojoj hodate pa kako god se zove samo da NAM JE ZIVOT BOLJI!!!!!

ODGOVORITE
Name

zvornik

03.12.2014 10:51

Imam jedno pitanje za sve srbe u BiH dalibise odrekli da ne postoji Rs da postoji jedistvena BiH pod uslovom da imaju sva svoja prava kao i ostali narod i daje vole kao svoju drzavu i dasu zaposleni i da imaju plate svaki mjesec 1500maraka i da imaju dobar zakon zdrastvo sport kulturu itd hvala na odgovoru u naprjed

ODGOVORITE
Name

Sindjelic

03.12.2014 11:09

U RS vlada odavno bezakonje, nekadasnjeg divljeg Zapada a danas demokratske vodece sile u svetu. Mislim na kaubojsko vreme SAD.Ova nasa vlast nas jasi kao kauboj konja, ja cenim saobracajnu policiju! ili stavite se u kozu policajca koji vas iza coska ili grma vreba na svakom koraku zbog brze voznje, Taj policajac zna sta mu ministar sa predsednikom radi-krade pa zasto ne bi i on uzimao po 10-maraka ili evra, blago nama koji brzo vozimo dok oni uzimaju alal i nazdravlje im bilo, jer lepo nama a lepo i njima zivela narodna milicija DOLE kriminalna i VLADA kojom upravlja AL -Kapone citaj MILE-RONHILLiz Banje Luke.

ODGOVORITE
Name

zvornik

03.12.2014 11:32

Neka ga jos malo. Na kraju ce zavrsiti kao Saddam, Gadafi i ostali diktatori. Videcete uskoro.

ODGOVORITE
Name

Dostanić Stanari

03.12.2014 12:30

Ničija nikad nije svjetlila do zore,pa tako neće ni KRIMINALCA Dodika.S lakoćom se može izračunati da nas je u RS više koštao njegov SNSD od svih ratnih i poratnih zbivanja.

ODGOVORITE
Name

xyz

03.12.2014 14:28

Zna li iko gdje je Nikola Špirić? Čovjeka više apsolutno nema u medijima?

ODGOVORITE
Name

ucimo od njih

03.12.2014 14:38

Zasto ne bi narodi u BiH ucili od svojih politicara te se po potrebi udruzili da bi nam bilo bolje, kao sto to i oni rade, cim ima interesa udruze se i prevazidju problem :) kad se pojavi veci interes od postojeceg razdruzuju se itd i tako u krug :)

ODGOVORITE
Name

kaja

03.12.2014 14:55

NEKO PITA ZA SPIRICA ON JE KOD MENE NA TRZNICI DIJELIMO PROFIT OD OPLJACKANOG NOVCA DOBAR TAL

ODGOVORITE
Name

zipa

03.12.2014 15:02

SIPA PRVO TREBA HAPSITI SVJEDOKE SARADNIKE INTEGRALCE, STANKOVICE, CUBICE CICICE, DJURICE, BABICE, ILICE, DAVIDOVICE, KUVALJE, ROGULJICE, NINICE, ITD ITD, PA KAD SE PJESMA UHVATI ONDA JE LAKO OVE VISOKO POZICIONIRANE LOPOVE KOJI SU OVIM PRIMITIVCIMA POLUPISMENIM OMOGUCILI DA POKRADU SVE BUDZETE A PRIJE RATA NIJE IH PAS IMAO ZASTA UJESTI A SADA MILIJARDERI. MA DOZIVOTNA I SVE ODUZETI.

ODGOVORITE
Name

Lazi za RTRS

03.12.2014 15:27

Izmedju ostalog zasto banalucki CJB ne saopsti da agencija Bond u NLB banci u poslijpodnevnim casovima je drzala neprijavljene radnike bez naoruzanja.Rijec je o pljacki banke u Ekvator centru

ODGOVORITE
Name

RE za ZIPA

03.12.2014 15:36

IZ ove ekipe oslobodi Roguljica to je gospodin koji se radja jednom u sto godina, bio mi je direktor kad nije bilo pojma o ratu 88. godine ali ga je ratna i poslije ratna banda uvukla pod svoje skuti zelim mu da pozivi 100 godina.

ODGOVORITE
Name

Podmetanje za medije

03.12.2014 15:43

Iz agencije Bond Banja Luka skontali su sinoc da ih fotografisu sa atv televizije i ispred NLB banke postavili su radnika da izadje,a u toj banci poslijepodne su drzali neprijavljene radnike bez oruzja.Ali neka niko nije stradao. Rijec je o pljacki banke NLB u Ekvator centru

ODGOVORITE
Name

zzzzz

03.12.2014 16:42

MISLIM DA JE SPIRAN PRVI NA REDU ZA FINU OBRADU

ODGOVORITE
Name

ebiga

03.12.2014 16:42

On će srbovati a travu ćemo mi jesti.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

03.12.2014 17:05

SLAŽEM SE SA LELOM,PA ZAR JE SIPA SAMO RADI SRPSKE?IZGLEDA DA U FEDERACIJI NEMA KRIMINALA,KORUPCIJE,NEPOTIZMA ITD.ZAR NAS JE POLITIKA TOLIKO PODELILA?

ODGOVORITE
Name

bl

03.12.2014 17:26

Ma kakva SIPA.To je prevara i koriste je samo za hapsenje Srba.

ODGOVORITE
Name

Za pravdu

03.12.2014 17:55

Da nebude zabune borio sam se za Republiku Srpsku od prvog do zadnjeg dana rata.Ocekivao sam da ce nam po zavrsetku rata doci bolji dani. Ni u snu nisam ocekivao da ce nam Republiku Srpsku voditi dezerteri i kriminalci. Nisam ocekivao da ce nam djeca a i vecina nas raditi kod vecine poslodavaca bez redovne plate, bez uplacenih doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, a da ne spominjem topli obrok i sl. Zato vas pitam: Da ste kojim slucajem u nekoj zapadnoevropskoj drzavi, zaposleni, dobijate redovnu platu od koje mozete pristojno zivjeti, placeni su vam doprinosi, zagarantovana su vam ljudska, vjerska i svaka druga prava, da li bi vam znacilo nesto kako se ta drzava zove? Sta mi sad znaci to sto se zemlja u kojoj zivim zove Republika Srpska ako u njoj vladaju ljudi koji su sami sebi svrha a vecina naroda zivi blize bjedi nego normalnom zivotu.

ODGOVORITE
Name

RE Poštovaocima SIPE

03.12.2014 17:55

Vidim da volite SIPU i BiH, ccccc

ODGOVORITE
Name

Ljubiša

03.12.2014 18:09

Nahvališe Lukača, Gregorijana, Lujića, Rada Dostanića Nova Blagojevića, SIPA-u, promovišu Bakira I komšića, puna usta BiH,

ODGOVORITE
Name

csi

03.12.2014 19:54

Tako i treba jer je Dodik vecinom postavljao poltrone i picke od ljudi bez karaktera i ibraza na celo drzavnih institucija konkretno Lujic.'

ODGOVORITE
Name

KJ

03.12.2014 22:00

LOPOV JE LOPOV, ON KRADE OD NASE DJECE BIO MILORAD, IVO ILI RAMIZ, LJUDI SE VESELE ZBOG TOGA STO JE DOSAD BILO (NE)DODIRLJIVI, TO JE BILO UVEZANO ISTO PAUKOVA MREZA, SVE PODOBNI LJUDI SU BILI NA JAKIM MJESTIMA, ALI MISLI DA CE SAD BITI SVE DRUGACIJE, NECE VISE MOCI MIRNO SPAVATI LOPOVI I TAJKUMI I NEMA VEZE DALI JE SRBIN , BOSNJAK, HRVAT ON JE L O P O V I TACKA.

ODGOVORITE
Name

Istok

04.12.2014 06:13

Dodik je sam sebi zagorčao zivot sa svojim bahatim ponašanjem. Tako svi propadaju koji su gramzivi, pa će ako bog da i on.

ODGOVORITE
Name

dado

04.12.2014 17:04

STO MISLITE DA SE DODIK BOJI SIPE - NIKAD NECE KRENUTI NA NJEGA, IMA OBRUC I LJUDE DA MU NE MOGU PERA ODBITI.

ODGOVORITE
Name

??

05.12.2014 11:44

Gdje je ruski kredit sto je obecavao pred izbore? Sto se Dom studenata na Palama ne zove po Karadzicu? I to je obecavao pred izbore.

ODGOVORITE
Name

Realista

05.12.2014 16:19

Republika Srpska je garant Srbima za opstanak u BiH. Dosta je se zla prolilo po ovoj napacenoj zemlji. I ne treba sporiti ni od bilo kojeg naroda osim jedino Srba u BiH ako zele ga ugasit ili oni su jedini ko to moze napravit. Ovo sve ostalo je suvise luda prica. A sto se tice pljacke to nam je u krvi tesko je to iskorijeniti.

ODGOVORITE