Sarajevo: Ubijena četvoromjesečna beba

Četvoromjesečna beba ubijena je u ulici Avde Hodžića na broju 39 u sarajevskom naselju Švrakino.

Bosna i Hercegovina 01.12.2014 | 16:13
Sarajevo: Ubijena četvoromjesečna beba

Naime, u subotu je III PU obaviještena da je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo intervenisala u ulici Avde Hodžića, opština Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom doktor je konstatovao smrt četveromjesečnog djeteta.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Tužilac je naredio obdukciju preminulog djeteta.

"Obdukcijom sam utvrdio da je smrt nastupila nasilnim putem i to usljed teških povreda glave. Više detalja o ovome ne mogu reći, s obzirom na to da se radi o predmetu koji je još u fazi istrage te da su roditelji
tek privedeni u policijske prostorije", kazao je za Klix.ba Hamza Žujo, vještak sudske medicine.

Naime, policajci su dan kasnije pronašli i u službene prostorije pozvali roditelje L. E., rođenog 1993. godine i P. I., rođenu 1994.godine, nastanjene u Sarajevu.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad pomenutim osobama zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz čalana ubistva. Nakon završetka obrade, uz konsultaciju sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, biće preduzete zakonom predviđene mjere.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar