Radonjić prezadovoljan novom pobjedom

Trener crveno-belih žali zbog promašaja iz otvorenih pozicija, ali je zadovoljan novom pobedom u "žestokom ritmu" dva takmičenja.

Košarka 01.12.2014 | 14:45
Radonjić prezadovoljan novom pobjedom

Dejan Radonjić izjavio je na konferenciji za medije posle pobede nad Partizanom 76:67, da su njegovi igrači potpuno kontrolisali derbi utakmicu i zasluženo slavili.
"Tri četvrtine igrali smo dobru odbranu, kontrolisali skok, osujetili njihove ideje... Imali smo i mnogo dobrih pozicija za šut. Da smo bili precizniji, otišli bismo na još veću razliku. Partizan nam je u poslednjih 10 minuta uzeo previše lopti u napadu i smanjio, zahvaljujući iskustvu koje imaju njegovi igrači, kao i motivaciji, koja se podrazumeva u ovakvim mečevima", izjavio je Radonjić.

"Hvala publici na podršci. Ritam je žestok, nadam se da Markusova povreda nije ozbiljna, znaćemo sutra više o tome. Zadovoljan sam pobedom, ali idemo dalje, čekaju nas novi izazovi".

Trener crveno-belih nije precizirao o kakvoj povredi se radi, a tokom meča nije bilo vidljivo da američki plejmejker ima bilo kakvih problema.

Upitan da prokomentariše dobar učinak Čarlsa Dženkinsa, odgovorio je da se takve partije od njega i očekuju sve vreme.

"Možda je na početku sezone izgledalo da nam igra zavisi od jednog ili dvojice, ali pokazalo se tačnim da možemo da se oslonimo na više njih. Raduje da je Čarls pokazao ono što smo od početka pričali da može. Bio je na visokom nivou, ali nije sam pobedio Partizan, niti on to može. To je uradila ekipa".

Radonjić je najavio da će ekipa u ponedeljak imati slobodan dan, kako bi koliko-toliko predahnula od brojnih utakmica, treninga i putovanja.

"Do kraja meseca imamo samo dve (tri - prim. aut) utakmice kod kuće, a protivnici su veoma kvalitetni, posebno u Evroligi", završio je Zvezdin strateg.

Crveno-beli u petak gostuju u Valensiji, gde pobedom mogu da obezbede plasman u Top 16 fazu. Potom u ponedeljak 8. decembra igraju protiv Metalca u Valjevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar