Milanović u dvodnevnoj posjeti BiH

Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović danas počinje dvodnevnu posjetu BiH.

Bosna i Hercegovina 01.12.2014 | 08:15
Milanović u dvodnevnoj posjeti BiH

Iz Vlade Hrvatske je najavljeno da će Milanović danas i sutra posjetiti Sarajevo, Vareš, Kreševo, Žepče, Vitez, Guču Goru, Novu Bilu i Jajce.

Milanović će danas u Sarajevu, sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, prisustvovati obilježavanju početka rada studentskog doma Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva.

Tokom posjete Varešu, Kreševu, Žepču planirano je da razgovara sa predstavnicima lokalne vlasti. U Žepču bi trebalo da posjeti Osnovnu školu.

Predviđeno je da sa predstavnicima lokalne vlasti i privrednicima u Vitezu hrvatski premijer razgovara na radnoj večeri.

Drugog dana boravka u BiH Milanović će posjetiti franjevački samostan Guča Gora, hrvatsku bolnicu "Dr fra Mato Nikolić" u Novoj Bili, u Jajcu će razgovarati sa načelnikom opštine Edinom Hozanom i predsjedavajućim Opštinskog vijeća Mirkom Ljubezom.

Planirano je i da u Jajcu posjeti franjevački samostan Svetog Luke.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

To

01.12.2014 08:55

Niko ni ovoga neće, pa ko veli ajde malo da se prošetam Hrvatskim dijelom Bosne. Kobajagi posjeta zvanična a hodanje po samostanima. Jad i bijeda balkanskih političara.

ODGOVORITE
Name

profa

01.12.2014 17:46

Dosao da se izljubi sa kolegom Dodikom.

ODGOVORITE