Koliko će Pape dobiti za otkaz? Mnogo!

Prije nekoliko dana održan je sastanak komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koju čine Ivan Beus, Jasmin Baković i Nurudin Peštalić i bivšeg selektora Safeta Sušića na kojem se razgovaralo o uslovima raskida ugovora.

Fudbal 27.11.2014 | 17:50
Koliko će Pape dobiti za otkaz? Mnogo!

Nakon poraza našeg nacionalnog tima u Izraelu, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom se zahvalio na saradnji Safetu Sušiću, a u isto vrijeme oformio je i komisiju koja će sa bivšim selektorom razgovarati o uslovima raskida saradnje, odnosno o njegovom obeštećenju.

Početkom sedmice održan je sastanak, no na istom nije dogovorena visina obeštećenja, koje će dobiti bivši selektor našeg nacionalnog tima.

Na sastanku je u opticaju bilo mnogo prijedloga, a iz Saveza su ponudili Sušiću na ime obeštećenja jednu platu, te bonuse od televizijskih prava koje je prema ugovoru trebao dobiti naredne godine, što ukupno iznosi oko 150.000 KM.

Međutim, Sušić nije dao konačan odgovor na prijedlog Saveza, pa će u narednim danima pismeno dostaviti svoje zahtjeve o kojima će se oglasiti Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar